Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing vybojoval štvrté miesto v absolútnom poradí Winter Cupu

Tuesday, 12. 02. 2013 - 08:58, Miroslav Majláth   

KL Racing vybojoval štvrté miesto v absolútnom poradí Winter Cupu

Slovenské rally posádky majú za sebou posledné kolo zimného rally seriálu Liqui Moly Winter Cup 2012/13. Žilinský KL Racing Team sa v tomto roku premiérovo zapojil do bojov a konečnom súčte vybojoval zásluhou posádky Tomáš Kukučka - Marek Podobník na Mitsubishi Lancer EVO IX štvrté miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;ibs1481-1.jpg

„Dnes sa nás trochu držala smola, už v prvom kole sme museli cúvať, v druhom kole dokonca dva krát. Na trati je ľad a jednoducho auto nechce zahnúť. Tam sme niečo stratili, ale inak to bolo pekné povozenie. Bola to pravá zimná súťaž. Škoda, že sa išli iba dve kolá, chceli sme ešte niečo stiahnuť, takto sa nedalo. Ale skončili sme vo veľmi silnej konkurencii na peknom štvrtom mieste v absolútnom poradí seriálu, tak sme spokojní. Škoda, že organizátor nedal možnosť ísť na hrotoch, mali by z toho podstatne viac aj jazdci, ale aj diváci," vysvetľoval v cieli súťaže Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;ibs0518.jpg

Podstatne horšie dopadol nedeľný súboj s časom pre ďalšie dve posádky Žilinského KL Racing Teamu.

Tibor Szabosi;ibs0576.jpg

Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom skončili už v prvej rýchlostnej skúške mimo trať a vrátiť Mitsubishi Lancer EVO IX naspäť sa im už nepodarilo. „V jednej zo zákrut som sa dostal vonkajšími kolesami do hlbokého snehu. Snažil som sa z toho dostať, ale sneh bol veľmi hlboký a tak sme tam ostali a vytiahnuť nás musel až traktor. Škoda. Trochu ma však prekvapila jedna vec, čo sa týka organizácie. Napriek nesmiernemu množstvu snehu, nikoho z organizátorov nenapadlo odhrnúť aj servisné parkovisko. Nebolo kde zaparkovať, ani rozložiť autá a súťažiaci si museli jednoducho pomáhať sami. Myslím, že toto by sa pri organizácii takéhoto podujatia, na ktorom sa zúčastní viac ako sedemdesiat posádok stávať nemalo," vysvetlil dôvod odstúpenia, ale aj pred súťažné problémy Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;ibs0549.jpg

Jozef Jágrik s Borisom Kubovičom sa na trati Winter Cupu tiež nezdržali dlho, keď ich už po tristo metroch postihla technická porucha Mitsubishi Lancer EVO VI. „Tešili sme sa ako sa povozíme na novo napadanom snehu, ale už v prvej vážnej zákrute po asi 300 metroch nás zradila poloos nášho Lancera a tak sme sa museli zbaliť a ísť domov," ozrejmil Jožo Jágrik dôvod predčasného konca.

kl-loga.jpeg

Napriek tomuto všetkému čo sa udialo s posledným kolom seriálu Liqui Moly Winter Cup bol manažér Marek Lokaj KL Racing Teamu v podstate spokojný: „Nejaké to opustenie trate v zápale boja, ale aj technické poruchy patria k rally, hlavné je aby sa nikomu nič nestalo. Onedlho nás čaká nový ročník majstrovstie a tak je lepšie si smolu vybrať teraz ako potom. Teší ma štvrté miesto Tomáša s Marekom. Ďakujem všetkým chalanom za príjemné spestrenie zimnej pauzy a partnerom za podporu."

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri