Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing Team z Miskolcu s víťazstvom v triede

Tuesday, 01. 04. 2014 - 15:00, Public relations   

KL Racing Team z Miskolcu s víťazstvom v triede

Podarí sa zabodovať posádkam Žilinského KL Racing Teamu na úplne novej súťaži, vo veľmi silnej konkurencii? Aj takéto otázky zazneli pred štartom úvodného podujatia slovenského rally šampionátu ktoré sa konalo v Maďarskom meste Miskolc.

 

Tibor Szabosi;h7p7356.jpg

Dnes už poznáme presnú odpoveď. Tá znie jednoznačne. Podarilo. A nie iba tak nejako, posádky KL Racing Teamu dokonca v Miskolci zanechali svojimi výkonmi veľmi výraznú stopu. Víťazstvo v triede 3 a druhé miesto v triede 11 v rámci hodnotenia slovenských majstrovstiev je toho jednoznačným dôkazom.

Tibor Szabosi;h7p7809.jpg

Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom už v priebehu minuloročnej sezóny dokazovali, že od súťaže po súťaž dokážu poriadne zrýchliť. Výsledkom bolo druhé miesto v triede 3 za minulý rok. Do tohtoročnej sezóny preto vstupovali s jasným cieľom, pokúsiť sa získať v tejto najobsadzovanejšej triede silných produkčných vozidiel majstrovský titul. „Verím tomu, že ak chce človek niečo v živote dosiahnuť, musí si jasne stanoviť cieľ a potom za ním neochvejne kráčať. Aj my s Marcelom sme si preto jasne stanovili cieľ, zisk majstrovského titulu v triede 3. Prvý krok v rámci Miskolc Rally nám vyšiel nad naše očakávanie. Po oba dva dni sme nielenže vyhrali triedu, ale podarilo sa nám zabojovať aj v celkovom poradí poriadne vysoko, navyše sme si výborne zajazdili a mám dojem, že som sa aj ja posunul opäť o krok dopredu. Čo sa týka nášho Mitsubishi, fungovalo naozaj super za čo patrí vďaka L Racing Teamu a jeho mechanikom, ktorí odviedli naozaj perfektnú robotu," zhodnotil svoj výkon spokojný Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;h7p7277.jpg

Aj Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom vyzerali byť v cieli súťaže spokojný, bodaj by aj nie, veď pri svojom prvom naozaj ostrom štarte so Škodou Octavia WRC vybojovali dva krát druhé miesto v triede. No na ich tvárach sa črtal aj poriadny kus únavy. „Bolo to super, ale to WRC-čko nám aj poriadne dalo zabrať, hlavne po fyzickej stránke. Zistili sme, že to bude asi chcieť aj prípravu v posilňovni. Je pravda, že sme na tomto aute už štartovali v závere minuloročnej sezóny v Slušoviciach, ale tam mala každá rýchlostka iba pár kilometrov a jazdilo sa na snehu a blate, takže tie preťaženia neboli až také dramatické. Tu v Miskolci boli veľmi ťažké rýchlostné skúšky, navyše sa jazdilo v rámci prvej etapy v noci, na svetlá a už prvý deň nám preto dal poriadne zabrať. V nedeľu, po svetle to však tiež nebolo med lízať, navyše sme hneď prvú rýchlostnú skúšku absolvovali na defekte, v ďalšej sme hodinovali a potom ešte ďalší defekt na prejazde, preto sme veľmi radi, že sme v cieli. Navyše s dvojitou porciou bodov za dve druhé miesta v triede a dve šieste miesta v absolútnom poradí. Som spokojný, navyše ma teší, že k záveru súťaže sme si už aj postupne s autom najskôr potykali a následne sa aj skamarátili. Určito veľká vďaka patrí aj chalanom z Profiko rally teamu, za perfektne pripravené a nastavené auto. Teším sa na ďalšiu súťaž" opísal postupné spriatelenie sa so Škodou Octavia WRC z Profiko Rally Teamu Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;h7p7983.jpg

Jediný, kto sledoval Miskolc Rally iba pri počítači bol manažér KL Racing Teamu, Marek Lokaj: „Strašne som našim chalanom držal palce a veľmi ma mrzelo, že som sa nemohol zúčastniť úvodnej súťaže sezóny osobne, ale iba pár dní pred súťažou som si privodil menšie zranenie, ktoré mi to nedovoľovalo. Ich výkon bol z môjho pohľadu priam fantastický, bol by som rád, ak by sa im takto darilo počas celej sezóny. Patrí im môj veľký obdiv, ale aj vďaka. Tá samozrejme patrí aj partnerom tímu, mechanikom a divákom. Bolo to fntastické."

KL Racing, Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2014.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri