Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing s Kukom prevetrajú na Cassovii Ford Fiesta R5

Wednesday, 15. 03. 2017 - 11:10, Public relations   

KL Racing s Kukom prevetrajú na Cassovii Ford Fiesta R5

O tom, že KL Racing Rally Team, konkrétne jeho posádka Tomáš Kukučka - Peter Vejačka menia pre tohtoročnú sezónu súťažnú techniku sme už hovorili. V Košiciach, na podujatí R5+ Cassovia Rally si s Fordom Fiesta R5 užijú premiéru.


Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom síce menia značku vozidla, so špecifikáciou R5 však už majú dostatok skúseností. Bodaj by aj nie, veď celú minuloročnú sezónu sedlali vozidlo Škoda Fabia R5, s ktorým dosiahli niekoľko výborných úspechov a v konečnom dôsledku, práve toto vozidlo im dopomohlo aj k piatemu miestu absolútneho poradia v rámci minuloročných slovenských rally majstrovstiev. Niekto z čitateľov si teraz možno povie, veď R5 ako R5. To však vonkoncom nie je pravda, keďže každé so súťažných vozidiel v sebe skrýva určité väčšie, či menšie odlišnosti. A práve tieto drobnosti treba pred štartom slovenských majstrovstiev v rally poriadne doladiť, aby posádka dokázala s vozidla vydolovať v priebehu súťaže absolútne maximum.

17191138-960078047457116-1758410727506925542-n-1.jpg

„S Fordom Fiesta R5 som sa ešte nemal možnosť zoznámiť, stane sa tak až v Košiciach na Cassovia Rally. Práve toto podujatie sme spoločne s KL Racing Rally Teamom zvolili ako test pred blížiacou sa rally sezónou. Na Cassovia Rally sa totiž pôjde dvojica úsekov, ktoré musí každá posádka absolvovať trikrát. To je ako test úplne super, máme možnosť porovnávať dosiahnuté časy. Navyše nám na tejto súťaži v podstate o nič nejde, ale práve tu budeme mať simulované skutočné súťažné podmienky, čiže je to lepšie ako nejaký vlastný test. Sám som zvedavý aký rozdiel bude medzi našou vlaňajšou Škodou Fabia R5 a tohtoročným Fordom Fiesta R5. Už sa na vyskúšanie Fiesty nesmierne teším," vysvetlil Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;c30i9205.jpg

Podujatie R5+ Cassovia Rally 2017 odštartuje počas nadchádzajúcej soboty (18.3.2017). Organizátor posledného kola zimného rally seriálu BPM Motorsport Cup pripravil pre všetkých zúčastnených šesť rýchlostných skúšok, ktoré sa budú konať na dvoch samostatných úsekoch. Prvým, tretím a piatym úsekom, ktorý súťažiaci absolvujú je všetkým dobre známa rýchlostná skúška Herľany s dĺžkou 7,3 kilometra. Druhý, štvrtý a šiesty úsek štartuje za obcou Svinica, kde bol v minulosti štart rýchlostnej skúšky Regeta. Trať však nebude celkom kopírovať už spomínanú, rovnako všetkým rallystom známu rýchlostnú skúšku, ale posádky odbočia na novú asfaltovú časť trate, ktorá ich dovedie až ku pomníku na Dargove. Rýchlostná skúška má dĺžku 7,1 kilometra. Štart súťaže R5+ Cassovia Rally je plánovaný na sobotu (18.3.2017) o 11:00 hodine a cieľ na 15:00 hodinu, pričom štart, cieľ, ale aj servisné parkovisko, či riaditeľstvo súťaže sa budú nachádzať na letisku v Bidovciach.

kl-racing-2017.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri