Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing Rally Team zažil výborný víkend

Wednesday, 16. 03. 2016 - 06:42, Public relations   

KL Racing Rally Team zažil výborný víkend

Ako sme vás už informovali, slovenský KL Racing Rally Team v priebehu uplynulého víkendu operoval naraz na dvoch frontoch, vzdialených od seba stovky kilometrov.

 

kuko-3.jpg

V Českej republike, na okruhu v Sosnovej zažil premiéru s novou Škodou Fabia R5 Tomáš Kukučka. Pri pohľade na jeho jazdu bolo hneď od začiatku jasné, že vozidlo, s ktorým sa v tohtoročnej sezóne predstaví rally fanúšikom, mu jednoznačne sadlo.

kuko-4.jpg

„Musím priznať, zo Škody Fabia R5 som bol trochu nervózny, keďže okolo nej kolovali rôzne fámy, že oproti Fordu Fiesta R5, s ktorým som už absolvoval niekoľko súťaží, sa podstatne ťažšie ovláda. Opak je však pravda. To auto je výborne pripravené, má podstatne lepší záťah motora, či už to je v nižších otáčkach, ale aj maximálnych a pocitovo je oproti Fieste proste viac WRCčko. Funguje naozaj perfektne, páči sa mu chodiť aj bokom. Zatiaľ som jazdil iba po okruhu a asfalte a tak som sám zvedavý ako sa bude tváriť na rozbitom povrchu alebo šotoline. Urobil som v rámci testu asi osemdesiat kilometrov a bolo to fakt super," opísal svoje pocity z novej techniky Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;gh7p5103-3.jpg

O niekoľko sto kilometrov na východ, pri Košiciach sa zase v rámci Rally Cestice sa predstavila druhá súťažná posádka KL Racing Rally Teamu, Pavol Cireň s Marekom Podobníkom na Subaru Impreza. „V Cestiich nám išlo hlavne o to, aby sme sa trochu rozjazdili pred sezónou. Tú pôjdeme na Honde Civic v triede 8. Je to presne to isté auto s ktorým sme sa v minulom roku predstavili divákom na Rally Prešov. Na Rally Cestice sme stretli množstvo kamarátov, pričom časový harmonogram umožňoval sa s nimi dosýta aj pozhovárať. Bola to pekná sobota," opísal Rally Cestice Pavol Cireň.

kl-racing-partner-2016.jpg

Súťažné posádky KL Racing Rally Teamu majú za sebou už spomínané testovania, nimi však príprava na tohtoročnú sezónu nekončí, o čom nám viac povedal Marek Lokaj, manažér tímu: „Príprava našich posádok týmto testovacím víkendom nekončí, už o necelé dva týždne budeme mať ešte jedno, kde si chalani posledný krát pred Rally Eger otestujú svoje vozidlá, ale zároveň urobia aj potrebné nastavenia pred týmto úvodným podujatím slovenského šampionátu v rally. S prípravou na sezónu som zatiaľ veľmi spokojný."

KL Racing Rally Team, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri