Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing odštartuje sezónu s dvojicou Subaru Impreza WRC

Thursday, 29. 01. 2015 - 08:44, Miroslav Majláth   

KL Racing odštartuje sezónu s dvojicou Subaru Impreza WRC

Sezóna 2014 bola pre KL Racing Rally Team najlepšou v histórii. Tretie miesto v absolútnom poradí Majstrovstiev Slovenska v Rally, titul v triede 3 (produkčné vozidlá, bývala trieda N4) a víťazstvo v českej Rallyšprintovej sérii. V nadchádzajúcej sezóne sa KL Racing posunie ešte o stupeň vyššie a tomu, samozrejme, zodpovedá aj nová technika. Čo konkrétne prinesie sezóna 2015 pre fanúšikov tímu, divákov a reklamných partnerov? Špičkové vozidlá Subaru Impreza WRC, ktoré ešte v nedávnej dobe brázdili trate Majstrovstiev sveta v rukách takého jazdca, ako napríklad Petter Solberg.

Tibor Szabosi;o8c0979.jpg

Od nového ročníka Majstrovstiev Slovenska budú povolené aj ostatné vozidlá špecifikácie WRC, či už so skončenou homologáciou alebo nová špecifikácia RC1. Aj to je jeden z dôvodov, prečo tím KL Racing odštartuje sezónu s novšou technikou, ktorá je schopná konkurovať aj najnovším RC1kám. V neposlednom rade, sú tieto vozidlá marketingovo a divácky zaujímavé, či už najnovšie RC1ky alebo o niečo staršie svetové WRCčka. Viac vysvetlil tímový manažér, Marek Lokaj: "Som naozaj nesmierne rád, že môžem už teraz slovenským fanúšikom rally súťaží prezradiť, že v našom KL Racing Teame nastáva zmena a dvojica našich posádok sa v rámci sezóny 2015 predstaví na identických vozidlách Subaru Impreza WRC z dielní Jaromíra Tomaštíka.. Kto osobne pozná Jardu vie, že svojim rally špeciálom dáva rôzne mená, teda naše WRCčka sú JiTka a JusTínka"

majercak-3.jpg

Ďalšou novinkou v tíme KL Racing budú v novej sezóne aj spolujazdci. K Vlastimilovi Majerčákovi do Subaru Impreza WRC v rámci Majstrovstiev Slovenska v rally prisadne Michaela Vejačková, ktorá s ním už po sezóne 2014 absolvovala Slovakia Ring a Mikuláš rally Slušovice. „Môj stabilný spolujazdec, s ktorým som v roku 2014 dosiahol na titul Majstra Slovenska v rally v triede 3, Marcel Kollárik, ohlásil koniec pretekárskej kariéry. Preto som sa na sezónu 2015 dohodol s Michaelou. Nie je vylúčené, že sa Marcel v rámci voľných, posezónnych podujatí do kokpitu rally vozidla vráti, ale bude to iba taká jednorázovka," vysvetlil Vlasto Majerčák. „Na fungovanie Subaru Impreza WRC som veľmi zvedavý, doteraz som v ňom sedel iba v tímových dielňach a už sa neviem dočkať ostrého štartu."

Tibor Szabosi;o8c0957.jpg

Rovnako je to aj v prípade Tomáša Kukučku:
„V Subaru Impreza WRC som ešte vôbec nesedel ale oproti Vlastovi mám výhodu v odjazdenej sezóne na WRCčku. Už teraz sa veľmi teším a som zvedavý, ako bude auto fungovať." Aj „Kuka" bude v novej sezóne navigovať nový kopilot, konkrétne Radovan Mozner ml. "Mal som už tú česť ho vyskúšať a zdá sa, že je naozaj dobrý. Dúfam, že nám to spolu bude v tomto špičkovom vozidle fungovať výborne a budeme čo najviac vyhrávať."

kukucka-3.jpg

„KL Racing Team oslavuje v nadchádzajúcej sezóne piate výročie vzniku a pevne verím, že sa nám podarí nadviazať na špičkové výkony jazdcov. Doposiaľ sme slávili majstrovský titul v triede 6, ale aj triede 3, v sezóne 2014 sme dosiahli dve tretie miesta v absolútnom poradí na Slovensku, ale aj v českom rallyšprinte. Bola to naša najlepšia sezóna a výsledky hovoria jednoznačne o tom, že s našim tímom musí konkurencia počítať."
dodal na záver Marek Lokaj, manažér Kl Racing Rally Teamu.

kl-racing-reklamni-partneri-2014-november.jpg

Miro Majláth

 

 

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri