Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing a Kukučka s ôsmym miestom na Rallye Tatry

Tuesday, 30. 05. 2017 - 23:02, Public relations   

KL Racing a Kukučka s ôsmym miestom na Rallye Tatry

Ako sme vás už pred uplynulým víkendom informovali, KL Racing Rally Team sa na tohtoročnej Rallye Tatry prezentoval dvoma súťažnými posádkami. Z nich cieľ videla iba jedna, Kukučka - Vejačka.

 

Tibor Szabosi;c30i0411-4.jpg

Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom a Fordom Fiesta R5 chceli v rámci tretieho kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 získať ďalšie body do priebežného poradia. Nakoniec sa im to aj podarilo, nebolo ich však toľko, koľko by si sami priali.

Tibor Szabosi;c30i8227-6.jpg

„Už po prvých asi piatich kilometroch nám zvädli brzdy. Mne sa to stalo prvýkrát v mojej jazdeckej kariére a musím priznať, že mi to v hlave urobilo dosť veľký zmätok. Najskôr som uvažoval nad odstúpením, potom som si povedal, že opatrne skúsim ísť ďalej. Uvidím, čo sa mechanikom v servise podarí s autom urobiť," hlásil už po dvoch rýchlostných skúškach Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;asf-7189-1.jpg

Na mestskom okruhu, ktorý sa konal v piatok večer pod dohľadom množstva divákov už Ford Fiesta R5 fungoval normálne a Tomáš s Petrom mohli ísť spokojne spať.

Tibor Szabosi;c30i9567-4.jpg

V sobotu ráno sa však Kuko zlého pocitu z nefunkčných bŕzd nevedel vzdať a samozrejme tomu napovedali aj dosahované časy v prvej sekcii. V druhej už Kuko opäť našiel istotu a dosahované časy sa priblížili najrýchlejším.

Michal Bobko;dsc7739-1.jpg

„Po tom piatkovom zážitku s brzdami som mal v sebe nejaký blok. Ale po troch sobotných rýchlostkách som si povedal, že to musím zlomiť a podarilo sa. Od toho momentu sa nám spolu s Vejom darilo priblížiť k najrýchlejším časom, čo ma potešilo a opäť som nabral dôveru. Nakoniec sa nám podarilo dojazdiť na ôsmom mieste absolútneho poradia, čo nebolo úplne zlé. Verím tomu, že v Hustopečích to bude podstatne lepšie," povedal po súťaži Kuko.

Tibor Szabosi;asf-7302.jpg

Podstatne horšie sa darilo druhej posádke KL Racing Rally Teamu, Paľovi Cireňovi a Paľovi Hroncovi. Tým totiž ich Renault Clio odmietol poslušnosť už pred štartom druhého meraného úseku.

Tibor Szabosi;c30i8075-2.jpg

Ako už Tomáš Kukučka naznačil, obe posádky KL Racing Rally Teamu budeme opäť sledovať „v akcii" na Rally Hustopeče o tri týždne.

kl-racing-2017.jpg

KL Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri