Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing vo dvojici aj na Rally Lubeník

Wednesday, 25. 06. 2014 - 13:09, Miroslav Majláth   

Kesko Racing vo dvojici aj na Rally Lubeník

Rožňavský Kesko Racing Team po dvojici kopcových pretekov sa chystá počas nadchádzajúceho víkendu na tretie kolo slovenského rally šampionátu. Tým je L Racing VI. Rally Lubeník, ktorého trať v tomto roku zavíta aj do Rožňavy.


Jozef Pisch;mg-5410-1.jpg

„V tomto roku sa nám na rally súťažiach absolútne nedarilo. Na obidvoch úvodných súťažiach v roku nás zradila technika. V Miskolci to boli homokinetické kĺby, v Prešove zase brzdy. Aj z toho dôvodu naši jazdci, Fero Fusko a Štefan Tőkőli absolvovali dvojicu pretekov automobilov do vrchu. Potrebovali sme naozaj perfektne odskúšať obe naše autá, či sú bojaschopné. Keďže všetko fungovalo perfektne, dúfam, že tretie kolo šampionátu, v ktorom som chcel zabojovať o titul v triede, sa nám podarí absolvovať v poriadku. Navyše súťažná trať v tomto roku zavíta aj na mestský okruh do Rožňavy, čo zaväzuje. Príde sa na nás určite pozrieť hromada kamarátov a známych a neradi by sme si urobili hanbu. Na druhej strane už teraz viem že nám ruky bude zväzovať aj tréma a aj keď pevne verím že po prvých metroch opadne. Tento mestský okruh v Rožňave je však iba začiatkom prechádzky peklom, ktoré v Lubeníku všetkých súťažiacich čaká. V sobotu, čiže počas druhého dňa súťaže budeme musieť absolvovať mimoriadne náročné rýchlostné skúšky. Už prvá, ktorej trasa vedie z Jelšavy do Rákošu bude mimoriadne náročná. Striedajú sa na nej rýchle úseky s technickými pasážami, ale aj asfalt rôznej kvality, ktorý je na niektorých miestach mimoriadne šmykľavý. Po tomto úvodnom rozohriatí nás čaká úsek medzi Turčokom a Revúcou s príznačným názvom Peklo. Napriek tomu, že je táto rýchlostná skúška nesmierne ťažká, veľmi sa práve na ňu teším. Kto po tomto úseku aspoň raz v živote prešiel, určite bude so mnou súhlasiť, že krajšiu, ale zároveň aj náročnejšiu rýchlostnú skúšku na Slovensku nenájdeme. Čo sa mňa týka, už sa veľmi teším, aj keď ma trochu škrie, že som sa z dôvodu pracovných povinností nemohol zúčastniť ani jedného z kopcových podujatí. Hádam sa mi podarí rozjazdiť hneď v úvode súťaže. Rád by som touto cestou poďakoval Ferovi a Štefanovi za otestovanie oboch našich áut, mechanikom za spoľahlivú prácu a partnerom za podporu," vysvetlil Juraj Keszi, šéf Kesko Racing Teamu.

Tibor Szabosi;h7p4529-1.jpg

Na trati v Lubeníku tak budeme mať možnosť sledovať dve posádky Kesko Racing Teamu, pričom so Seatom Leon TDi sa predstaví už osvedčená dvojica Juraj Keszi - Pavol Helméczy a v druhej Škode Fabia TDi to bude František Fusko so Štefanom Tőkőlim. Ako dopadla L Racing VI. Rally Lubeník pre posádky Kesko Racing Teamu vás budeme informovať opäť po víkende.

loga-kesko-racing-team-1.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri