Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing Teamu sa v Ožďanoch darilo, ale aj nie

Tuesday, 20. 06. 2023 - 15:13, Miroslav Majláth   

Kesko Racing Teamu sa v Ožďanoch darilo, ale aj nie

Rožňavský Kesko Racing Team sa v rámci XI. Oždianskych serpentín 2023 predstavil v plnej paráde, s trojicou jazdcov a vozidiel. Nie všetko však dopadlo tak, ako bolo v pláne.

 

Tibor Szabosi

Už po prvej tréningovej jazde v sobotu sa z ďalších súbojov porúčal Kamil Švec, ktorého zradil Peugeot 208 Rally4. Teda iba jedna časť a tou bola škrtiaca klapka. Poviete si jednoduchá vec, vymením a idem ďalej. Opak bol však pravdou, keďže náhradný kus Kamil nemal ani so sebou, ani doma. A zohnať náhradný sa cez víkend nepodarilo nikde.

Tibor Szabosi

„Na jednej strane ma to veľmi mrzí, na druhej som si povedal, dobre že sa to stalo v Ožďanoch. Sem som totiž prišiel iba rozjazdiť sa a vyskúšať auto pred nadchádzajúcou Rally Prešov. Pevne verím, že nám v priebehu pár dní príde náhradný kus z Peugeot športu a my sa aj s bratom budeme môcť postaviť na štart spomínanej rally súťaže, kde nám ide o body,“ vysvetlil Kamil Švec.

Tibor Szabosi

Druhým jazdcom Kesko Racing Teamu bol Marián Kekeňák jazdiaci na Forde Fiesta Proto. V sobotu dojazdil celkovom siedmom mieste absolútneho poradia, v medzinárodných majstrovstvách mu v skupine 3 patrilo druhé miesto a v národných majstrovstvách bral víťazstvo v triede 3b. V nedeľu dosiahol na rovnaké umiestnenie v skupine a triede, akurát v absolútnom poradí poskočil o jedno miesto nižšie, na ôsme miesto.

Tibor Szabosi;asf78348.jpg

„Bolo to dobré, ja som sa potreboval trochu rozjazdiť pred Prešovom. Dosiahol som asi najviac, čo sa s týmto mojim rally autom dalo, som spokojný. Bol to zatiaľ asi náš spoločný najlepší výkon na kopci,“ doplnil Marián Kekeňák po pretekoch.

Tibor Szabosi;asf77551-1.jpg

Trojicu jazdcov Kesko Racing Teamu dopĺňala dvojica František Fusko a Seat Leon TDi. Fero v sobotu aj nedeľu bral druhé miesto v skupine 6 medzinárodne a v národných majstrovstvách v triede 6 rovnako druhé miesto.

Tibor Szabosi;asf77557-1.jpg

„Bolo to po ba dva dni fajn. V nedeľu bolo o niečo teplejšie a dúfal som, že príde nejaká búrka, ale neprišla. Škoda, bolo by to bývalo zaujímavejšie. S Majom Kalinom sme sa ťahali o sekundičky, čiže boli aj dobré súboje. Som spokojný,“ uzavrel Fero Fusko rozprávanie.

Tibor Szabosi;asr67422-12.jpg

Počas ďalšieho víkendu Kesko Racing Team a dve jeho posádky čaká 26. Rally Prešov 2023. Tu sa predstavia bratia Švecoví a Marián Kekeňák so Zdenkom Bystránom. Viac sa dozviete zo samostatnej správy.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asf76691-4.jpg

Tibor Szabosi;asr67419-5.jpg

Tibor Szabosi;asr67905-7.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri