Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ken Block o najväčšej havárii svojho života

Monday, 25. 04. 2011 - 14:23, Katarína Ďurecová   

Ken Block o najväčšej havárii svojho života

Ken Block sa po svojej havárii na shakedowne portugalskej rally vyjadril, že je veľmi spokojný s pravidlami ohľadne bezpečnosti od FIA, vďaka ktorým sa mu po najväčšej havárii jeho kariéry nič nestalo.

„Po tom čo sa stalo som sa proste len chcel vyhnúť všetkým ľudom, ktorí by so mnou chceli hovoriť! Bola to veľká havária, najväčšia akú som zatiaľ mal. Existujú dôvody vďaka ktorým som bol schopný prežiť túto nehodu bez ujmy a to je niečo, čo skutočne oceňujem. Je to jasný znak toho, ako vynikajúco sú tieto autá postavené a že pravidlá ohľadne bezpečnosti od FIA nás skutočne chránia. Nasadíte si na seba zariadenie HANS a ste schopný sadnúť si do auta bez obáv", hovorí Ken Block.

Vladislav Maschl;img-2568-1.jpg

Block taktiež vysvetlil, čo sa vlastne na portugalskom shakedowne odohralo: „Predtým som cez túto zákrutu už išiel dvakrát a bez problémov. Ale celá stopa sa stávala čoraz čistejšou, čo znamenalo, že sa viac nečistôt dostávalo mimo nej a hneď ako som trochu vybočil zo stopy, tak už to bolo. Snažil som sa potom o čo najtesnejší výjazd a dostať sa späť na trať, ale na trati bol malý kameň a ja som ho trafil. Potom som už nemohol robiť nič."

Vladislav Maschl;img-2333.jpg

Najbližšie sa Ken Block predstaví v Argentíne, ale predtým ho ešte čaká jedna milá povinnosť. Jeho manželka totiž čaká ich tretie dieťa, ktoré by sa malo narodiť práve niekedy v týchto dňoch.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri