Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KEKO Racing Team bral na Jankovom vŕšku kopec bodov

Tuesday, 06. 08. 2024 - 15:38, Miroslav Majláth   

KEKO Racing Team bral na Jankovom vŕšku kopec bodov

KEKO Racing Team po účasti na Rally Košice opäť zmenil disciplínu a Marián Kekeňák sa spoločne s vozidlom Ford Fiesta Proto postavil na štart pretekov automobilov do vrchu.

 

Tibor Szabosi

Podujatie AUTOPOLA Jankov vŕšok 2024 odštartovalo v poradí ako už ôsmy pretekársky tohtoročný víkend určený disciplíne preteky automobilov do vrchu. Na štart sa vo farbách KEKO Racing Teamu postavil Marián Kekeňák s vozidlom Ford Fiesta Proto. Nielen jeho, ale aj ostatných deväťdesiat jazdcov čakalo zdolať tritisícsedemsto metrov dlhú trať, dvestopäťdesiat metrové prevýšenie, ale aj úspešne a hlavne čo najrýchlejšie prejsť dvadsiatimi siedmymi zákrutami. Všetko to sa podarilo, pričom Keko dojazdil na druhom mieste v triede 3b, siedmom mieste v skupine 3 a na jedenástom mieste absolútneho poradia v rámci slovenského šampionátu.

Tibor Szabosi

„Bolo to dobré, len sa mi nepodarilo ustriehnuť Ivana Mutňanského a chýbala mi tam nejaká sekundička, takže je to druhé miesto v triede. Ale aj tak som rád, body mám a keď som sa už dal na absolvovanie celého seriálu, chcem aj čo najlepšie bodovať,“ zhodnotil Marián Kekeňák v sobotu.

Tibor Szabosi

V nedeľu preteky pokračovali ďalším samostatne bodovaným dňom. V rámci neho opäť na jazdcov čakali najskôr dve tréningové jazdy a následne dvojica súťažných. Súčet dosiahnutých časov z dvojice popoludňajších jázd pre Mariána Kekeňáka znamenalo víťazstvo v triede 3b, siedme miesto v skupine 3, ale aj deviate miesto v absolútnom slovenskom poradí a sedemnáste v medzinárodnom.

Tibor Szabosi

„Auto po repase ide super je ako nové a ja som si perfektne zajazdil. Ivana som dnes pobil, čo ma potešilo. Beriem body za prvenstvo v triede. Bol to dobrý víkend. Vďaka za to patrí partnerom KEKO Racing Teamu, ale aj chalanom v tíme, ktorí odvádzajú dobrú robotu,“ doplnil po pretekoch Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi

Nielen Mariána Kekeňáka, ale aj celý KEKO Racing Team teraz čaká zaslúžená dovolenka. Po nej sa opäť postaví na štart ďalšieho podujatia až v septembri a to buď opäť na Jankovom vŕšku v rámci disciplíny preteky automobilov do vrchu, alebo o týždeň neskôr v rámci Rally Dobšiná.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri