Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kde bude budúci rok jazdiť Kimi Raikkonen?

Friday, 24. 09. 2010 - 18:29, Katarína Ďurecová   

Kde bude budúci rok jazdiť Kimi Raikkonen?

Okolo Kimiho Raikkonena je v poslednej dobe rušno a snáď nie je dňa, kedy by sa na internete neobjavila nová „zaručená" správa o jeho pôsobení v sezóne 2011. Poďme sa teda pozrieť na Kimiho možnosti pre budúcu sezónu.

Čo sa týka WRC, existuje pre Raikkonena viacero možností. Prvou z nich je to, že ostane tam, kde je - teda v juniorskom tíme Citroenu sponzorovanom Red Bullom. Raikkonen sa už v minulosti vyjadril, že v Citroene sa cíti dobre a rozumie si s ľuďmi z tohto tímu a aj šéf Citroenu Olivier Quesnel povedal, že je s Raikkonenovou prácou spokojný a bol by rád, ak by Kimi ostal v Citroene aj ďalší rok.

Vladislav Maschl;img-2442.jpg

Ďalšou špekuláciou, ktorá sa objavila na interenete je to, že Kimi Raikkonen by odišiel od Red Bullu ku konkurenčnému výrobcovi energetických nápojov Monster, čo by znamenalo Raikkonenov prestup do Fordu, konkrétne do tímu Moster World Rally Teamu, kde by bol jeho tímovým kolegom Ken Block. Táto možnosť sa objavila po tom, keď sa objavili informácie, že pri podpise zmluvy medzi Raikkonenom a Red Bullom nastali isté prieťahy.

Vladislav Maschl;img-7439-1.jpg

Na internete sa objavili aj informácie o tom, že Raikkonen jedná aj s tretím tímom, ktorý bude budúci rok účinkovať vo WRC - s Mini, kde by mal byť jeho sponzorom Red Bull. Táto informácia je však prinajmenšom veľmi zvláštna, pretože Red Bull je sponzorom Citroenu a nič nenasvedčuje tomu, že by Red Bull od Citroenu odišiel. Taktiež Mini už jedného jazdca v podobe Krisa Meeka má a nie je žiadnym tajomstvom, že usilujú aj o Marcusa Gronholma a to aspoň na pár súťaží a Raikkonen by asi chcel absolvovať celý program a nie robiť nejakú náhradu za Gronholma.

Vladislav Maschl;img-9882.jpg

Okrem WRC sa v súvislosti s Raikkonenom spomína aj formula 1 a to konkrétne tím Renault. Renault má podpísanú zmluvu s Robertom Kubicom, ale druhé miesto je stále voľné. Eric Boullier z Renaultu a aj Raikkonenov manažér priznali, že nejaké rokovania prebehli, ale obaja dodali, že nešlo o nič vážne. Renault potrebuje jazdca, ktorý do tímu privedie veľkého sponzora a ktorý by bol ochotný podieľať sa na PR aktivitách, o ktorých je známe ako ich Raikkonen neznáša a preto je dosť možné, že Renault skôr predĺži zmluvu s ich súčasným jazdcom Vitalyom Petrovom, ktorý splňuje obe podmienky a navyše rozhodne nebude tak drahý ako Raikkonen.

Marián Bazala;ms-bulharsko-840.jpg

Na internete sa objavili aj rôzne špekulácie o Raikkonenovi a americkej sérii Nascar, ale to už je viac pravdepodobnejšie, že Raikkonen si dá rok pauzu, alebo úplne ukončí kariéru, tak ako o tom uvažoval minulý rok, keď bola jeho kariéra neistá.

Vladislav Maschl;img-1821.jpg

Samotný Raikkonen sa so svojím rozhodnutím nikde neponáhľa a hovorí: „Zatiaľ si užívam to, čo robím, ale ešte som sa nerozhodol o tom, čo bude potom. Dúfam, že sa rozhodnem čoskoro, ale nikde sa neponáhľam."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri