Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Kazarkovci sa na VCSR predviedli v plnej paráde

Tuesday, 27. 08. 2024 - 11:37, Miroslav Majláth   

Kazarkovci sa na VCSR predviedli v plnej paráde

Seriál Renault Clio Cup, ale aj predstavenie Tatry 815 Puma pripravenej na Africa Eco Race 2025. A v oboch prípadoch sa na Veľkej Cene Slovenska objavilo meno Kazarka.

 

T. Szabosi;jm1a9668-3.jpg

Zatiaľ v rámci seriálu Renault Clio Cup absolvovali svoje domáce preteky synovia, Tomáš a Marko, otec Radovan absolvoval spoločne s replikou ledendárneho dakarského špeciálu Tatra 815 Puma predvádzacie jazdy. Poďme však pekne po poriadku a povedzme si o oboch prípadoch trochu viac.

T. Szabosi;asf79698-1.jpg

Ako sme už hovorili, medzi štartujúcimi v seriáli Renault Clio Cup sa na štart postavili aj bratia Kazarkovci. Tomáš po havárii, ktorú mal na okruhu v Moste, sa potreboval opäť „chytiť“ a zabudnúť na nepríjemné pocity. To sa mu viac, menej podarilo, pričom v sobotu podal trošku vlažnejší výkon, v nedeľu sa však už do toho poriadne oprel. Po oba dva dni z toho nakoniec bolo tretie miesto v triede TCC1.

T. Szabosi;jm1a9802-5.jpg

„V sobotu to nebolo bohviečo, ale snažil som sa na sebe pracovať. V nedeľu som si to už v hlave upratal a hneď sa mi jazdilo dobre. Určite to bolo vidno aj na mojej jazde a snáď keby sme išli ešte jedno kolo by sa mi podarilo vybojovať aj druhé miesto. Bol som k tomu veľmi blízko. Verím, že v Brne to bude opäť lepšie,“ povedal Tomáš Kazarka po pretekoch.

T. Szabosi;jm1a9921.jpg

V prípade mladšieho Marka to bolo úplne o niečom inom. Po oba dva dni bojoval ako lev, pričom v sobotu dojazdil na druhom mieste v triede, v nedeľu, po série nádherných predbiehacích manévrov to bolo dokonca víťazstvo v triede TCC1, ale aj deviate miesto absolútneho poradia, pričom Marko za svojim chrbtom nechal množstvo oveľa silnejších súperov.

T. Szabosi;jm1a9665-4.jpg

„Mne sa jazdilo super. Zabojoval som aj v sobotu aj v nedeľu, veril som si každým kolom viac a viac. V aute bolo neskutočne teplo a preteky ma poriadne vyšťavili. Ale to nevadí, som šťastný že sa mi podaril výborný výsledok nielen v triede, ale aj v celkovom poradí,“ doplnil spokojný Marko Kazarka.

T. Szabosi;jm1a9990-1.jpg

V úvode sme spomínali, že otec Radovan Kazarka v rámci podujatia OMV MaxxMotion Veľká Cena Slovenskej republiky 2024 odprezentoval svojho miláčika, repliku legendárneho dakarského špeciálu Tatra 815 Puma. A treba povedať, že Puma na Slovakia Ringu nebola iba na výstave, ale poriadne ju Rado aj popreháňal, pričom v jej kokpite povozil množstvo známych osobností.

T. Szabosi;jm1a0991-3.jpg

„Som rád, že Slovakia Ring prejavil záujem o mňa a moju Tatru 815 Puma a že som ju mal možnosť predviesť priamo v akcii. Aj keď povedzme si pravdu, Pume ďaleko viac chutí nespevnený povrch a asfalt celkom nemusí. Teší ma veľký záujem vyskúšať si na vlastnej koži, ako vlastne chutí jazda v dakarskom špeciále. Naša Puma absolvuje koncom tohto a začiatkom budúceho roku podujatie Afrika Eco Race, ktorého trate sú totožné s voľakedajšou Rally Dakar keď sa ešte jazdila v Afrike,“  doplnil Radovan Kazarka.

T. Szabosi;jm1a0978-1.jpg

Kazarka Racing Team teraz čaká voľný víkend a následne zase preteky Renault Clio Cup na okruhu v Brne. Ako sa im tam darilo, o tom vás opäť budeme informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri