Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Kazarkovci majú za sebou posledné okruhové preteky sezóny

Tuesday, 10. 09. 2024 - 19:59, Miroslav Majláth   

Kazarkovci majú za sebou posledné okruhové preteky sezóny

Vyvrcholením slovenskej okruhovej sezóny sa v tomto roku stalo podujatie Masaryk Racing Days na okruhu v Brne. Tu samozrejme nesmeli chýbať ani bratia Kazarkovci.

 

T. Szabosi;asf70064-4.jpg

Posledné kolo Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu, ale aj seriálu Renault Clio Cup prinieslo opäť niekoľko prekvapení. Na Tomáša a Marka Kazarkovcov v Brne čakala dvojica pretekov v rámci seriálu Renault Clio Cup.

T. Szabosi;asf70231-3.jpg

Po tom, čo na Slovakia Ringu jazdci s vozidlami Renault Clio Cup IV. štartovali z pozícií, na ktoré dosiahli v kvalifikácii. V bBrne však už zase toto pravidlo nefungovalo a tak chalani museli štartovať až z posledných miest na štartovom rošte. To samozrejme rapídne znižovalo možnosť dobrého umiestnenia v celkovom poradí pretekov. Napriek tomu sa obom bratom podaril výborný štart, pričom už v priebehu pár kôl mali za svojim chrbtom niekoľko silnejších vozidiel špecifikácie Renault Clio Cup V. Staršiemu Tomášovi však šťastie opäť neprialo a po tom čo ho jeden zo súperov vytlačil mimo trať stratil niekoľko pozícií a v cieli mu tak nakoniec v triede TCC1 patrilo štvrté miesto.

T. Szabosi;asf70225-3.jpg

„Štart sa mi podaril, čo som spokojný. V treťom, či štvrtom kole ma jeden zo súperov zavrel a ja som musel ísť cez trávu. Samozrejme pri vyrovnaných autách stačí aj takáto drobnosť a už sa strata nedá dohnať,“ opísal Tomáš Kazarka čo sa v priebehu pretekov udialo.

T. Szabosi;asf72369-3.jpg

Mladší Marko zo súbojov vyšiel podstatne lepšie, pričom sa po pretekoch postavil na „bedňu“ a bral pohár za tretie miesto v triede TCC1.

T. Szabosi;asf72490-6.jpg

„Zo začiatku tam toho bolo na predbiehanie veľa. Nehovorím, že sa mi všetko podarilo využiť, ale som spokojný aj s tým čo sa podarilo,“ doplnil Marko Kazarka.

T. Szabosi;asf70028-2.jpg

V priebehu podujatia v Brne bolo v pláne odjazdiť v priebehu jediného dňa hneď dvojicu pretekov seriálu Renault Clio Cup, čo sa nakoniec aj podarilo. Aj v týchto pretekoch hneď po štarte poskočil starší Tomáš o niekoľko miest smerom hore. Žiaľ potom prišli hodiny, zjazd do boxov a následný návrat na trať. Čo bolo dôvodom nám opäť povedal Tomáš Kazarka: „Hneď po štarte sa mi podarilo poskočiť na prvé miesto v hodnotení triedy TCC1. Jazdilo sa mi super a veľmi som sa z toho tešil. Žiaľ nastala tam nejaká technická porucha, ktorú ešte ani nevieme presne identifikovať. Jednoducho auto v jednej zo zákrut prestalo ísť, ja som stratil výkon. Podarilo sa mi vrátiť po návšteve depa naspäť na trať, ale už to nemalo význam. Čo poviem, toto je motoršport.“

T. Szabosi;asf70386-20.jpg

Markovi zase prielo šťastie o trochu viac, pričom bez problémov dojazdil až do cieľa a bral opäť tretie miesto v TCC1.

T. Szabosi;asf72304.jpg

„Je pravda, že na štarte som trochu zaspal, keďže som nevidel dobre na semafor. Ale potom som to pod safety carom dotiahol, a už bolo dobre. Po jeho odjazde do boxovej uličky som sa snažil a prišli na rad aj nejaké predbiehačky. Dnešok bol dobrý a ja sa z neho veľmi teším,“ povedal spokojný Marko Kazarka po druhých pretekoch.

T. Szabosi;asf72525-4.jpg

Kazarka Team už okruhovú sezónu Brnenskými pretekmi ukončil. Či uvidíme v tomto roku jeho jazdcov ešte na nejakom podujatí je otázne. Ak sa tak stane, budeme vás informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri