Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kanadské štípance od Ferrari

Saturday, 08. 06. 2019 - 07:07, Ľuboš Kašický   

Kanadské štípance od Ferrari

Piatkové povinné jazdy pred montrealskou grand prix nič dramatické nepriniesli. Najviac nás „pobavil“ azda Lewis Hamilton, ktorý príliš odvážne hľadal limity.

 

Okrem nových garáži a špinavej trate nečakalo na pretekárov v úvodných meraných tréningoch kanadskej veľkej ceny nič nové. Zmieniť azda treba aj zopár ďalších bludných návrhov Liberty Media na zmeny víkendového formátu, či podobných „papierových úletov“. Zaujímať by nás mohlo tiež, že Mercedes vraj priviezol nový motor a vo Ferrari nasadili nové turbá.

fe01-60.jpg

Na mastnej a zašpinenej trati sa zopár pretekárov pokúsilo „zatancovať“ a pobaviť riedkych divákov. Najlepšie sa to azda podarilo Lewisovi Hamiltonovi, ktorý asi v tridsiatej minúte popoludňajšieho meraného tréningu po nakopnutí obrubníkom „vybozkával“ bariéru. „Šmykol som sa a poškodil auto,“ priznal chybu Angličan, ktorý pravou zadnou bacol do bariéry a dokuľhal pomaly do depa. Zvyšok však už presedel v garáži. „Chlapci sa snažili auto opraviť, ale nebolo na to dosť času. Nepamätám sa, kedy naposledy som takto sedel v garáži a tréning iba sledoval. Cítil som sa ako žiak v riaditeľni, ktorý už túži byť znova vo svojej triede medzi ostatnými.“

me02-35.jpg

Ak sa pozrieme na výsledky, tak najlepšími časmi súperov vyštípali červené včeličky z tímu Ferrari. Leclerc s Vettelom utiekli Bottasovi asi o desatinu sekundy, čo však nie je žiadna sláva. Navyše, ak Hamilton sedel v garáži. Ostatní popoludní simulovali dlhé stinty, aby zistili správanie sa pneumatík. Väčšina sa sťažovala na ich prehrievanie. Pirelli totiž pre Montreal vybrala tie úplne najmäkšie pneumatiky.

fp2-2.jpg

Kvalifikácia (aj preteky v nedeľu) sa vzhľadom na časový posun jazdi podvečer nášho času, no prekvapenie na rýchlej trati okolo olympijského bazéna sa nečaká. Ale počkajme si.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri