Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga po tretej etape lídrom kategórie Quad na Rally Dakar 2024

Monday, 08. 01. 2024 - 16:35, Miroslav Majláth   

Juraj Varga po tretej etape lídrom kategórie Quad na Rally Dakar 2024

Po tretej etape 46. Rally Dakar 2024 sa vedúcim jazdcom priebežného poradia v kategórii Quad stáva Slovák Juraj Varga.

 

Varga Motorsport Team

V tretej etape, prvej časti maratónskej etapy Juraj dojazdil na treťom mieste celkového poradia kategórie Quad, napriek tomu sa mu podarilo posunúť na prvé miesto priebežného poradia v Quadoch. Tretia etapa tohtoročnej Rally Dakar smerujúca z  Al Duwadimi do Al Salamiya sa konala na prevažne na tvrdom povrchu, pričom pieskové pláne, či duny sa vyskytovali viac menej iba v strednej časti etapy.

Varga Motorsport Team

"Dnešná etapa bola samozrejme opäť ťažká. Ja som sa snažil trochu krotiť, aby som nenarobil veľa škody na štvorkolke. Máme totiž obmedzený servis iba na dve hodiny a potom sa opäť delíme, servis ide na jednu stranu a my do bivaku vzdialeného stoosemdesiat kilometrov od servisu. Je to dnes tretie miesto, som spokojný, zároveň sa posúvam na líderskú pozíciu  medzi Quadmi. Dúfam, že to takto pôjde aj ďalej. Do cieľa je ale ešte veľmi ďaleko, sme stále ešte len v prvej štvrtine súťaže," povedal Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Zajtrajšia, štvrtá etapa sa bude od predchádzajúcich trochu odlišovať. Po prvé táto etapa je druhou časťou dnes odštartovanej maratónskej etapy, druhou odlišnosťou je, že prvýkrát budú musieť súťažiaci absolvovať viac prejazdových kilometrov ako meraných. Trať bude smerovať z Al Salamiya do ďatľovej oázy Al Hofuf, pričom budú musieť súťažiaci od jej štartu a ž do cieľa absolvovať celkovo šesťstotridsaťjeden kilometrov, z ktorých bude dvestodeväťdesiatdeväť meraných. Terén bude o niečo rýchlejší, ale na druhej strane tu bude veľmi veľa navigačných chytákov. Ako sa toto všetko podarí absolvovať slovenskému reprezentantovi Jurajovi Vargovi, o tom vás budeme opäť informovať po odjazdení štvrtej etapy.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri