Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Jún na SLOVAKIA RINGU v znamení vytrvalosti

Tuesday, 31. 05. 2016 - 14:58, Public relations   

Jún na SLOVAKIA RINGU v znamení vytrvalosti

Mesiac jún bude na okruhu SLOVAKIA RING patriť vytrvalosti. Na pláne sú hneď dve výnimočné 24-hodinové podujatia: Hankook 24 h SLOVAKIA RING - European Touring Car Edition a koncom mesiaca 24 h SLOVAKIA RING Cycling Race.

Preteky vo vytrvalosti patria odjakživa k tomu najzaujímavejšiemu, čo motoristický šport a šport všeobecne ponúka. Napokon už koncom 19. storočia boli automobilové preteky maratónmi - jazdilo sa na veľké vzdialenosti po bežných cestách, z mesta do mesta. Takto nejako vzniklo aj najslávnejšie podujatie tohto typu na svete - 24 h Le Mans. Jeho neuveriteľné 84. pokračovanie štartuje 18. júna. V rovnaký týždeň, presnejšie 14.-16. júna privítame u nás prvý ročník Hankook 24 h SLOVAKIA RING. Holandský promotér seriálu firma Creventic organizuje už 10 rokov obľúbené vytrvalostné preteky cestovných, ale aj GT vozidiel najsilnejšej triedy GT3. Jeho nová odnož v podobe European Touring Car Edition predstaví na našom okruhu cestovné vozidlá rôznych typových aj výkonnostných tried. Momentálne je na zozname prihlásených 25 tímov.

Tibor Szabosi;co8c4313-3.jpg

Zažiť atmosféru celoeurópskych pretekov, ktoré bez prestávky jazdia skutočne celých 24 hodín, bude zážitok pre každého návštevníka. Na programe sú večerné tréningy a kvalifikácia v utorok 14. júna a štart pretekov je naplánovaný na stredu 15. júna o 14:00. V rovnaký čas, no o deň neskôr pretnú cieľovú čiaru všetci tí, ktorí sa dokážu popasovať s nástrahami takýchto nekonečných pretekov.

Najtichšia, najzelenšia no o to športovejšia verzia 24-hodinových pretekov v cyklistike príde na SLOVAKIA RING už po tretíkrát, a to 30. júna. Tímy i jednotlivci siahnu na dno svojich síl, aby zvládli odjazdiť celých dvadsaťštyri hodín. Od vzniku tohto podujatia zažívame pravidelne nadľudské výkony mnohých sólistov, ktorí zvládnu tento maratón sami a bez prestávky. Prihlásiť sa ešte stále môže každý fanúšik cyklistiky.

Vytrvalostný jún doplní tiež podujatie atraktívnych špeciálov pod názvom KTM X-BOW Battle, 17.-19. júna.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

sam-1626.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri