Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Julo Konček na Cene Slovenska 2010

Tuesday, 24. 08. 2010 - 13:49, T. Szabosi   

Julo Konček na Cene Slovenska 2010

Veľká cena ako má byť - tak sa dá stručne charakterizovať uplynulý víkend v Orechovej Potôni.

Bolo na nej všetko - od piatku do nedele sa skutočne bolo na čo pozerať, bolo horúco (nielen nám), napätie na trati, problémy (aj naše so stratenou maticou), rýchle časy, 7 vozidiel DTM na štarte, drámy so šťastným koncom, pán prezident, plno svalnatých securiťákov a obetavých organizátorov (aj tak vznikol problém) a skvelí diváci, ktorých vraj bolo 10 tisíc.

 Tibor Szabosi;co8c1813-1.jpg

Julo sa iba štvrtýkrát posadil tento rok do svojej Vectry a aj málo najazdených kilometrov mu nerobilo problém na trati, ktorú si vyskúšal v júni na maďarskom majstráku. „Vo štvrtok som absolvoval iba 1 voľný tréning ktorým som viac menej iba odskúšal nové poskladanie prevodovky a odvetranie motora a keďže všetko fungovalo išiel som v piatok rovno do meráku. Štvrtý čas v danej konkurenci ma určite potešil, ale cítil som ešte nejaké rezervy." Na konci meraného tréninku však Julo s Vectrou zostal stáť na trati - „Išiel som už do boxov veľmi pomaly, keď zo zadného ľavého kolesa sa strašne začalo dymiť. Odstavil som auto a traťáci zisťovali čo sa deje. A nezistili nič. Začali ma ťahať a nezbadali, že mi chýba centrálna matica, čím sa poškodilo koleso."

 Tibor Szabosi;t2c8085.jpg

„Štart pretekov v sobotu o 8,30 ráno, pevný štart a obava z uvolnenej matice na kolese ma síce nepotešili, ale konečne mi vyšiel štart". V preteku na 10 kôl udávala veľmi rýchle tempo vedúca trojica, za ktorou odvázala skvelý súboj štvorica pretekárov - Došek, Pastva, Horáček a Julo. Cielovú čiaru nakonec Julo preťal na 6 mieste z celkového počtu 39.

 Tibor Szabosi;co8c1899.jpg

V nedeľu v rannom meranom tréninku bol Julo tretí najrýchlejší a čas 2.21.330 najrýchlejší aký na Slovakiaringu dosiahol. Po štarte sa Julo mierne prepadol na 5. pozíciu a kým sa dostal na tretie miesto stratil veľa času na vedúcu dvojicu Ďurovkin, Pastva. „V jednej chvíli som sa rýchlo približoval Zdenovi (Pastvovi) ktorý nerobil rýchlejšie časy jako ja, ale to som už musel obiehať pomalších jazdcov o kolo a začali mi aj odchádzať zadné gumy. Aj tak som s víkendom veľmi spokojný."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri