Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

JMP Racing Team začína sezónu 2012

Sunday, 22. 04. 2012 - 10:48, Daniel Mandzi   

JMP Racing Team začína sezónu 2012

Posádka Mário Csente - Petr Tešínsky ešte pred pár mesiacmi uzatvárala sezónu 2011 s zmiešanými pocitmi. Verzie ako ďalej boli rôzne, ale nakoniec sme sa rozhodli pokračovať ďalej a tak sme sa začali tešiť a pripravovať na Rally Prešov,ktorou sa  tohto ročná sezóna majstrovstiev Slovenska začala.  Ako to už takmer klasicky býva, pre rôzne zaneprázdnenia, opäť raz bolo málo času na prípravu, a ešte menej na testovanie, a tak sme po prvý krát mali možnosť trochu testovať až tesne pred pretekom vďaka Radovi Moznerovi. Čo už, taký je život, a tak nám neostávalo veriť, len to, že tých pár km ktoré sa nám pri Košiciach podarilo najazdiť bude stačiť na rozjazdenie sa.

Tibor Szabosi;co8c2795-5.jpg

Ako to už býva, samozrejme, nestačilo, a tak sa prvé ostré kilometre  niesli v znamení  menších aj väčších chýb, ktoré sú žiaľ na moje triko, hovorí Mário,  podarilo sa mi vyrobiť pár hodín, vďaka ktorým sú časy prvého dňa také aké sú. Už nikdy nepodcením dlhšiu pauzu medzi sezónou, na to aby som sa zžil s autom  evidentne nestačí pár kilometrov.  Mrzí ma to, ale napriek tomu ma teší, že sme došli. Po predchádzajúcich sezónach je aj to pre nás úspech. 

Tibor Szabosi;co8c3996-3.jpg

Takže sme sa sústredili na druhý deň a verili sme, že to bude lepšie. Žiaľ, prvá RS bola voľný prejazd. Na druhej RS nám to celkom išlo a boli sme spokojní. V servise medzi RS začalo pršať, a tak sme rozhodovali aké pneu obuť. Rozhodli sme sa pre narezané 03. Auto sa však bolo strašne nestabilné a na viacerých  miestach až nebezpečné a tak sme zvoľnili, a dúfali, že dôjdeme v poriadku do cieľa. Nechápal som to, mysleli sme že boli zlé pneumatiky. Až doma , keď sa mechanici pustili do rozoberania auta sme zistili, že na ľavej strane chýbala nádobka tlmiča a tak sme prakticky jazdili bez tlmičov.  Škoda toho, na Prešovské rýchlostky mám rád, hovorí Mário.

Tibor Szabosi;co8c4921-5.jpg

Zimná pauza bola veľmi dlhá, tak som sa moc tešil do Prešova. Oproti minulému roku sa tam zišla oveľa väčšia konkurencia v triede, čo som rád, lebo je to väčšia motivácia prečo zlepšovať. Preto sme sa sústredili na rozpis a ideme na ňom makať aj na ostatných súťažiach. Rýchlostné skúšky sa mi páčili, boli rôznorodé a aj počasie pridalo na náročnosti. To najdôležitejšie sa nám podarilo a to dôjsť do cieľa obidva dni a získať tak cenné body za obidva dni a tým pádom  položiť základ sezóny na tento rok na čo sa moc teším, dodáva Petr.

Tibor Szabosi;co8c4917-8.jpg

Každopádne už teraz sa tešíme na Tribeč, ktoré sa asi najskôr dajú nazvať „domovská súťaž" keďže, sú pomerne bližšie ostatné preteky.  Ideme sa poctivo pripravovať, a verím že si to užijeme. Chcem poďakovať Petrovi, ktorý to so mnou bezchybne a v pohode zvládol, a samozrejme celému teamu. V neposlednom rade aj všetkým ktorí nám verili a veria , sponzorom a fanúšikom. Ďakujem organizátorom za dobre pripravený pretek, a verím  že na budúci rok sa vidíme v Prešove opäť.

Tibor Szabosi;co8c4009-5.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri