Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Je ŠKODA FABIA R5 naozaj najlepším športovým autom?

Thursday, 24. 05. 2018 - 15:08, Ľuboš Kašický   

Je ŠKODA FABIA R5 naozaj najlepším športovým autom?

To si odpovedzte sami, no každopádne je najúspešnejším zákazníckym modelom značky Škoda, keďže sa ho predalo už dvesto kusov!


Šéf tímu Sports Racing Technologies (SRT), Marcis Kenavs, si v Mladej Boleslavi prevzal kľúče už od svojho šiesteho automobilu ŠKODA FABIA R5, ktoré bolo navyše jubilejným dvojstým špeciálom ŠKODA FABIA R5. Škoda Fabia R5 má homologizáciu od 1. apríla 2015 a vzápätí na to začala vyhrávať, keď Kopecký s Dreslerom vyhralu rely Šumavu a od tej chvíle doma nenašli premožiteľa. Šnúra, ktorú ťahajú má devätnásť dielikov a ten jubilejný dvadsiaty môžeme zažiť aj my, teda ak sa to podarí, na blížiacej sa rely v Hustopečiach (ktoré sú súčasťou aj slovenského „majstráku").

Tibor Szabosi;asf-8106asf.jpg

Doteraz bolo 89 zákazníkom z 30 krajín dodaných 200 vozidiel ŠKODA FABIA R5. Tieto automobily už vyhrali 414 rally pretekov, ktoré sa uskutočnili v 57 krajinách. Úspešný príbeh vytvára z českého súťažného automobilu ozajstného ambasádora svojej značky doslova po celom svete. Aj keď značka ŠKODA nie je oficiálne zastúpená na japonskom trhu, rally tím Cusco Team s jazdcom Yuyaom Sumiyamom doviezol práve do Japonska vozidlo ŠKODA FABIA R5 a aktuálne s ním vedie Ázijsko-pacifický šampionát.

Tibor Szabosi;c30i5276asf.jpg

Najúspešnejšou sezónou tímu ŠKODA Motorsport bol rok 2017: Pontus Tidemand so spolujazdcom Jonasom Anderssonom vybojovali titul majstrov sveta kategórie WRC 2 a ŠKODA získala majstrovský titul v hodnotení tímov (WRC 2). Majstri Českej republiky Jan Kopecký s Pavlom Dreslerom sú pomyselne na špici medzi posádkami, ktoré v súťažiach na celom svete získali 14 národných titulov. Tiež na šampionátoch FIA Asia-Pacific Rally Championship (APRC), FIA Middle East Rally Championship (MERC), FIA South American Rally Championship (CODASUR) a FIA African Rally Championship (ARC) zvíťazili posádky, jazdiace s vozidlom ŠKODA FABIA R5.

Tibor Szabosi;c30i6106asf.jpg

V roku 2018 sa tím ŠKODA Motorsport ešte viac zameriava na služby zákazníkom. Aj to je dôvod, prečo nová sezóna začala pre zákazníkov ŠKODA veľmi sľubne. Na majstrovstvách Európy v kategórii U 28 aktuálne držia tri miesta v celkovom hodnotení jazdci Fabian Kreim (ŠKODA AUTO Deutschland), Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies/SRT) a Chris Ingram (Toksport WRT) - všetci jazdia s automobilom ŠKODA FABIA R5.

Tibor Szabosi;c30i6399asf.jpg

Aj keď jazdci s vozidlami ŠKODA FABIA R5 vedú v pretekoch 14 európskych národných majstrovstiev, úspech českého súťažného vozidla je skutočne globálny. Posádky ŠKODA aktuálne vedú preteky FIA Ázijsko-pacifického šampionátu, rovnako ako v národných majstrovstvách v Južnej Amerike (Paraguay), na Strednom východe (Libanon) a v Afrike (Mauricius).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri