Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Je Paddy Lowe kľúčová postava presunov v zákulisí F1?

Wednesday, 11. 01. 2017 - 12:07, Ľuboš Kašický   

Je Paddy Lowe kľúčová postava presunov v zákulisí F1?

Škatule v paddocku F1 sa prehadzujú, akoby sa hľadali zabudnuté vianočné darčeky. Posty menia veľké „zvieratá" a špekulácie okolo druhého pilota Mercedesu nás už zabávajú.

Španielsky športový denník AS tvrdí, že podľa jeho zdrojov bude Valtteri Bottas potvrdený ako pilot Mercedesu 23.januára. Teda mesiac pred oficiálnym predstavením tímu na Silverstone. Hovorca Mercedesu na to s úsmevom zareagoval: „Španielske média nemajú žiadny kontakt s tímom a dátum si jednoducho vymysleli."

paddy1.jpg

Williams na túto hru už nereaguje, no dostáva sa zasa do inej hry. Z Mercedesu totiž odchádza Paddy Lowe, ktorý v Brackley pracoval od júna 2013, ako výkonný šéf. Podpísaný je pod všetkými troma titulmi a preto je jeho odchod trochu „záhadou". V tíme Williams skončila v decembri zmluva Patovi Symondsovi a najprv sa myslelo, že práve Lowe by ho mal nahradiť. „Je to komplikovanejšie," tvrdí nepriamo Niki Lauda. Paddy Lowe by sa totiž mal stať nový šéfom tímu, pretože Claire Williams nahradí svojho otca, ktorý kvôli veku a zdravotným problémom už nevládze zastávať vedenie tímu. Odchádzajúceho Symondsa by tak mal nahradiť James Key. Lenže presun Lowa do Williamsu je podľa „zákulisia" súčasťou dohody Mercedesu pri presune Bottasa. Na miesto Lowa zasa má do Mercedesu z Ferrari namierené James Allison. Inak Mercedes svoj víťazný tím nemení a ostávajú aj Aldo Costa i Geoff Willis.

paddy2.jpg

Trochu v závetrí tejto podivnej fúzie však miesto šéfa tímu Renault F1 opúšťa Frederic Vasseur. Jeho kompetencie prevezme asi jeho doterajší šéf Cyril Abiteboul, ktorý predtým šéfoval aj tímu Caterham.

fe1-1.jpg

Trochu ďalej od Európy, presnejšie na konferencii v Detroite včera zasa prezident Ferrari, Segio Marchionne, pred všetkými znova potvrdil, že zo svojej pozície plánuje odísť tak, ako to prehlásil v roku 2014. 64-ročný Marchionne je výkonným šéfom koncernu FIAT a zároveň prezidentom Ferrari, ktoré prevzal po odchode Montezemola. Už vtedy však tvrdil, že túto pozíciu zastane len dočasne a odstúpi začiatkom roku 2019. V Detroite to teda len potvrdil.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri