Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Je motor Ferrari legálny?

Thursday, 17. 10. 2019 - 18:44, Ľuboš Kašický   

Je motor Ferrari legálny?

Konkurenčné tímu poukazujú na neprimeraný výkon motora monopostov Scuderie Ferrari. Sú to len špekulácie, alebo je pohonná jednotka naozaj podozrivá?

 

Niektoré zahraničné médiá, ktoré majú lepší prístup k informáciám z tábora F1 naznačujú, že pohonná jednotka Ferrari 064 V6 je nelegálna. Vraj v Maranelle dokázali využiť olej z medzichladiča tak, že ho v malom množstve v správnom čase dokážu dostať do spaľovacieho priestoru a krátkodobo tak zvýšiť výkon motora. Používanie oleja v medzichladiči pravidlá dovoľujú. Pravidlá však upresňujú, že s olejom nie je možné ďalej pracovať a dostať ho do spaľovacieho procesu. Na spaľovanie sa smie používať iba povolený benzín.

Ivan Olle;nagy-f1-monza-saturday-76.jpg

Samozrejme, že Ferrari odmieta obvinenia a FIA zasa tvrdí, že ak má niektorý z tímov podozrenie, tak má podať oficiálny protest. Nuž a to sa zatiaľ nestalo. Faktom však zostáva, že zrazu piloti tímu Ferrari začali vyhrávať jednu kvalifikáciu za druhou. Logická je preto otázka, kde nastalo také skokovité zlepšenie?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri