Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jazdci Slovak National Hill Climb Team doviezli z Buzetu plný počet bodov

Monday, 24. 09. 2018 - 06:02, Public relations   

Jazdci Slovak National Hill Climb Team doviezli z Buzetu plný počet bodov

Posledné podujatie zaradené do seriálu FIA European Hill Climb Championship, ale aj predposledné seriálu FIA Historik Hill Climb Championship dopadlo pre Petra Ambrúza a Mira Čiliaka viac než dobre.

Dvojica slovenských reprezentantov predviedla v rámci podujatia 37. Buzetski Dani 2018 špičkové výkony, ktoré im priniesli plný počet bodov do spomínaných seriálov.

Tibor Szabosi;c30i0499a.jpg

Peter Ambrúz v spolupráci s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX jednoznačne ovládol skupinu N, pričom sa mu podarilo pokoriť najbližšieho prenasledovateľa na rovnakom vozidle o viac ako osem sekúnd. Zároveň s týmto výsledkom sa mu podarilo „poskočiť" v konečnom hodnotení kategórie I. na konečné ôsme miesto v šampionáte FIA European Hill Climb Championship 2018.

Tibor Szabosi;asf-8831a-1.jpg

V prípade Mira Čiliaka sa diali obdobné veci. Ten ovládol kategóriu 5 v rámci podujatia, ale aj seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2018. Jeho výsledný čas bol o viac ako štyri a pol sekundy rýchlejší ako najbližšieho prenasledovateľa. Týmto výsledkom Miro potvrdil nielen svoje vedenie v kategórii 5 v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2018, ale neoficiálne sa už v predstihu stal, aj keď neoficiálne, „kráľom" spomínanej európskej kategórie.

Tibor Szabosi;c30i0594a.jpg

„V Buzete nám v tomto roku naozaj vychádzalo všetko tak ako sme si predsavzali. Počasie bolo nádherné, slnečné, autá fungovali naozaj perfektne a nám sa darilo robiť časy aké sme tu ešte nikdy nezajazdili. Čo sa organizácie týka, tá je v Buzete každoročne na veľmi vysokej úrovni a jednoznačne toto podujatie do euróspekho kopcového seriálu patrí. Som spokojný, moja vďaka samozrejme patrí všetkým partnerom Slovak National Hill Climb Teamu, ako aj rodinám, ktoré to s nami v priebehu sezóny nemajú ľahké," zhodnotil po pretekoch Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill Climb Teamu.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri