Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jazdci PPC Motorsport zbierali ďalšie kopcové skúsenosti i úspechy

Wednesday, 04. 06. 2014 - 17:16, Zdenka Frývaldská   

Jazdci PPC Motorsport zbierali ďalšie kopcové skúsenosti i úspechy

Premiérový štart na MORIS CUP Jahodná 2014 absolvovali počas uplynulého víkendu obaja jazdci tímu PPC Motorsport. Peter Považan i Martin Juhás si aj napriek neznámemu prostrediu dokázali vybojovať prvé miesta.

 

Tibor Szabosi;h7p6350-1.jpg

Jazdci PPC Motorsport sa po mesačnej prestávke opäť predstavili na kopcovej trati, keď v dňoch 31.5.- 1.6. zabojovali o čo najlepšie výsledky na MORIS CUP Jahodná 2014. Zatiaľ čo Peťo Považan zbieral body v Slovenskom kopcovom pohári, Martin Juhás čelil konkurencii v Majstrovstvách Slovenska. Súboj so súpermi nebol jednoduchý, pretože ani jeden z nich 4750 metrov dlhú trať nepoznal a Martina navyše trápili aj technické problémy. „V Ožďanoch sa mi podarilo trochu pokriviť plechy, a tak sme ich museli narovnať. Napriek otestovaniu auta pred Jahodnou, sa po prvej tréningovej jazde vyskytol technický problém, keď prestal fungovať vstrekovač na jednom valci. Auto celý víkend ťahalo len do 5500 až 6000 otáčok, čo ma nepríjemne obmedzovalo", popísal svoje problémy jazdec na BMW M3.

Jozef Pisch;mg-0401-3.jpg

Martin sa však nevzdal a svoj dosiahnutý čas neustále vylepšoval. Po oba dni napokon získal prvé miesto v skupine E1 s jednou poháňanou nápravou. „Táto trať na Jahodnej je oveľa náročnejšia ako v Ožďanoch. Spodná časť je pekná, široká a vrch v lese zas uskákaný. Pri mojej premiére sa mi podarilo po oba dni vyhrať skupinu, no môj cieľ bol zabojovať aj v absolútnom poradí. Žiaľ, technika nám to neumožnila, no myslím si, že s plne funkčným autom by som vedel svoj čas znížiť ešte o 5-6 sekúnd. Mám z toho také zmiešané pocity", zhrnul jazdec, ktorý dodal, že ak sa mu podarí technický problém vyriešiť, mohli by sme ho už budúci víkend vidieť na Ecce Homo v Šternberku.

Tibor Szabosi;h7p7825-1.jpg

Trať na Jahodnej sa páčila aj druhému tímovému jazdcovi, ktorý sa na nej vozil so svojím Subaru Impreza v sobotu po prvýkrát. Peter Považan si napokon v tohto dňa odniesol druhé miesto v celkovom hodnotení pohára, za znalejším Jánom Baricom. V nedeľu sa však karta obrátila a jazdec vrátil svojmu súperovi požičané, keď svoj čas z oboch súťažných jázd vylepšil dokopy až o desať sekúnd a prišiel si po jednoznačné víťazstvo. „Je to veľmi pekná a zaujímavá trať, so striedavým tempom. Chvíľu mi trvalo, kým som sa ju približne naučil, pretože taký rýchly kopec som ešte nešiel. Napokon z toho bolo jedno prvé a jedno druhé miesto, s čím som určite spokojný. Už sa teším na kopec Huty", prezradil svoje pocity i celkové umiestnenie Peter Považan.

Tibor Szabosi;h7p8194-1.jpg

Ecce Homo Šternberk je ďalším pokračovaním Majstrovstiev Slovenska, no aj Majstrovstiev Európy a koná sa už 7.-8. júna. O týždeň neskôr sa jazdci MSR presunú do poľskej Limanowej a v ten ďalší víkend už príde na rad aj ďalšie podujatie kopcového pohára na Hutoch pod názvom Liptov Trophy.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri