Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Jazdci Peugeotu si na Rally Islas Canarias veria

Sunday, 10. 04. 2011 - 22:20, Katarína Ďurecová   

Jazdci Peugeotu si na Rally Islas Canarias veria

Na Kanárskych ostrovoch bude štartovať šesť jazdcov s Peugeotom 207 S2000. Konkrétne to budú Bryan Bouffier, Guy Wilks, Thierry Neuville, Bruno Magalhaes, Massimiliano Settembrini a Jonathan Perez. Čo pred touto rally hovoria prví štyria menovaní?

Víťaz Rally Monte Carlo a tým pádom i líder šampionátu IRC Bryan Bouffier je optimistický a nevidí dôvod prečo by nemohol vyhrať. „Mojim hlavným cieľom je brániť svoju pozíciu a pokiaľ možno získať na konci roku titul. Na Kanárskych ostrovoch som nikdy predtým nepretekal, ale počul som, že rýchlostné skúšky a priľnavosť sú konzistentné. Keďže cítim, že môj Peugeot 207 S2000 má vynikajúcu rovnováhu, nevidím dôvod, prečo by som sa nemohol pobiť o víťazstvo", hovorí Bouffier, ktorý si tento víkend na svoje konto pripísal víťazstvo na poľskom Rajde Swidnicki. Bouffier, ale z tohto víťazstva iste veľkú radosť nemá, pretože rally bola predčasne ukončená kvôli úmrtí jedného zo súťažiacich. Tento víkend je to vo svete rally už druhá smrteľná nehoda..

Tibor Szabosi;co8c1779-1.jpg

Guy Wilks by rád nadviazal na dobrý výsledok v podobe tretieho miesta, ktoré na tejto rally obsadil minulý rok. „Minulý rok bola pre mňa táto rally nová, ale netrvalo mi dlho, aby som sa dostal do tempa. Tento rok ale nebude pre mňa možné veľmi profitovať zo svojich skúseností, pretože trate sa výrazne zmenili. Profil tratí ale bude rovnaký: musíte sa zdržať rezania zákrut a vaša stopa musí byť perfektná. Myslím, že nočné rýchlostné skúšky rozhodnú. Nie sme poriadne zvyknutí na pretekanie v noci", zakončuje Guy Wilks.

Tibor Szabosi;co8c1570-1.jpg

Pre Thierryho Neuvilla to taktiež bude druhá skúsenosť s touto rally. Tentokrát si ale bude musieť zvykať na nového spolujazdca Nicolasa Gilsoula. „Moje časy tu minulý rok boli celkom dobré, aj keď som ešte svoju 207 S2000 nedokázal dobre do detailov ovládať. Nedávno som absolvoval test, ktorý bol organizovaný Peugeot Sportom a vďaka technikom som našiel nastavenie, s ktorým sa cítim skutočne sebavedomo. Ak sa mi bude auto ovládať rovnako dobre, ako na teste, tak si myslím, že budeme konkurencieschopní", optimisticky zakončuje Neuville.

Tibor Szabosi;co8c2094-1.jpg

Posledným jazdcom Peugeotu, ktorý absolvuje celý šampionát IRC je Bruno Magalhaes, ktorý chce nadviazať na svoj dobrý výsledok z Rally de Portugal. „Po mojej nehode na Rally Monte Carlo mi Portugalsko obnovilo moju sebadôveru. Teším sa na to, že si vyskúšam nové asfaltové nastavenie, ktoré sme skúšali na teste pred Portugalskom. Som si istý, že s týmto nastavením budem spokojný, pretože asfaltové trate na Kanárskych ostrovoch sú podobné tým v mojej materskej krajine", zakončuje Magalhaes.

Petr Frýba;fryb5261.jpg

Jazdcom Peugeotu by mal pomôcť ah fakt, že inžinieri tohto tímu počas prestávky pracovali na tom, aby 207 S2000 čo najlepšie nastavili na špecifickú charakteristiku rýchlostných skúšok na Rally Islas Canarias.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri