Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jazdci L Racing Teamu pokračujú na PAV Huty – Liptov

Friday, 30. 08. 2013 - 02:47, Miroslav Majláth   

Jazdci L Racing Teamu pokračujú na PAV Huty – Liptov

Po pokojnom víkende, ktorý bol jedným z mála v rámci rozbehnutej sezóny, pokračuje motoristická sezóna L Racing Teamu na Liptove, v rámci pretekov automobilov do vrchu Huty - Liptov.


Jozef Pisch;1t1u7108-6.jpg

Na trati dlhej takmer štyri kilometre čaká pretekárov dvadsaťtri zákrut, z ktorých je desiatka pravotočivých a trinásť ľavotočivých, navyše musia prekonať prevýšenie dvestotridsať metrov.

Tibor Szabosi;ibs4659-1.jpg

L Racing na týchto dvoj pretekoch bude reprezentovať dvojica pretekárov. V triede E1 nad dva litre to bude Peter Lipták jazdiaci na Mitsubishi Lancer EVO VIII. „V minulom roku som tu štartoval. Kopec sa mi páči a prostredie v ktorom je trať umiestnená je naozaj unikátne. Síce je väčšina zákrut je klopených do vonka, čo nie je úplne ideálne a navyše niektoré z nich poriadne uťahujú, čiže kopec si treba poriadne natrénovať a bude to dobré. Minulý rok som sa tu pekne ponaháňal s Janom Miloňom, v tomto roku však už nebojujeme v rovnakej triede, tak si asi budem musieť nájsť iného súpera. Na aute sme ešte porobili nejaké ďalšie úpravy povolené v skupine E1, otestovali a už sa teším na štart a som zvedavý ako to bude fungovať," vysvetlil Peter Lipták.

Tibor Szabosi;co8c2881-9.jpg

Ján Lipták na Hutoch už rovnako minulý rok štartoval. „Veľmi ma táto trať, samozrejme v dobrom prekvapila. Vôbec som netušil, že v týchto končinách sa podarí niekedy zorganizovať podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Príroda, ale aj samotná trať je tu naozaj veľmi pekná. Samotný kopec je zmeskou rýchlych pasáží a poriadne technických úsekov," opísal kopec po minuloročných pretekoch Ján Lipták. V minulom roku sa na štart pretekov postavil Janko s Mitsubishi Lancer EVO IX, teraz to bude s Toyotou Celica 165 ST. „Na Rally Lubeník sa nám prepálila membrána na turbe, toto sme opravili, auto otestovali a vyzerá, že je všetko v poriadku. Ako som minule hovoril, trať je na Hutoch pekná, prostredie ešte krajšie, je to doslova balzam na nervy," ukončil rozprávanie Ján Lipták.

Tibor Szabosi;ibs4154-1.jpg

Preteky Huty - Liptov majú na programe dvojicu pretekov, pričom v sobotu aj nedeľu absolvujú súťažiaci dvojicu dopoludňajších tréningových a popoludní dvojicu súťažných jázd. O tom, ako sa darilo jazdcom L Racing Teamu na týchto pretekoch vás budeme informovať po ich ukončení.

reklamni-partneri-l-racing.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri