Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Jaro a Erik Melichárekovci priebežne deviati pred poslednou etapou Rallye Monte Carlo

Saturday, 18. 01. 2014 - 13:51, Public relations   

Jaro a Erik Melichárekovci priebežne deviati pred poslednou etapou Rallye Monte Carlo

Posádka Slovakia World Rally Teamu má úspešne za sebou ďalší náročný deň na Rallye Monte Carlo, úvodnom podniku MS v rally 2014. Piatkové rýchlostné skúšky neprichystali pre súťažiacich také extrémne podmienky ako tomu bolo v prvej etape, napriek tomu nemálo posádok zaskočil mokrý a šmykľavý povrch natoľko, že po haváriách museli v súťaži predčasne skončiť. Podobné nepríjemnosti sa slovenskej posádke Fordu Fiesta RS WRC vyhli, ba práve naopak, podaril sa jej posun z jedenásteho na deviate miesto absolútnej klasifikácie.

Vladislav Maschl;dsc-9314-1.jpg

Priebeh dnešnej, čiže druhej etapy zhodnotil Jaroslav Melichárek: „Dnes sme vsadili na istotu a na všetky prejazdy obuli štyri zimné pneumatiky, keďže sme na cestách očakávali veľa vody. Bola to vo finále síce o poznanie pomalšia voľba, ale na druhej strane sme bezpečne v cieli ďalšieho dňa a všetko sa pre nás zatiaľ vyvíja nad očakávanie dobre. Skutočnosť, že sa slovenská vlajka objaví v top ten absolútnej klasifikácie na Rallye Monte Carlo je nielen pre nás, ale iste aj pre slovenských fanúšikov motoristického športu veľmi príjemná a potešujúca. Zajtra by sme k tomu radi pristupovali podobne ako doposiaľ a nebudeme posledný deň súťaže pokúšať osud a koledovať si o predčasný koniec. Jazda na istotu nám môže priniesť pekný výsledok a pár majstrovských bodov. Pred nami sú v priebežnom poradí iba veľmi skúsený „veľký chlapci", na ktorých pochopiteľne nemáme a zozadu sa na nás tiež nikto nedoťahuje, takže si môžeme poriadne užiť Col de Turini a splniť si tajný sen o umiestnení medzi najlepšou desiatkou. Napriek tomu, že sa pre nás s novým vozidlom stále zžívame, je to veľmi pozitívny štart nášho tohtoročného pôsobeniu v najvyššej svetovej súťaži."

Svoje postrehy pridal aj co-pilot Erik: „Som rád, že sme dnešok vrátane únavnej nočnej rýchlostky zvládli bez zaváhania a dramatických momentov. O jediné vzrušenie sa postaral policajt na prejazde z poslednej rýchlostky do servisu, ktorému sa nepáčila naša rýchlosť a jeho takmer dvadsaťminútová výchovná lekcia nás takmer stála neskorý príjazd do časovky. Zajtra sa musíme polepšiť!"

Vladislav Maschl;dsc-9327-1.jpg

Rallye Monte Carlo 2014 uzavrie sobotňajšia etapa, ktorá v sebe zahŕňa štvoricu rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke takmer 80 kilometrov.

Rallye Monte Carlo 2014 - priebežné výsledky po II. etape (RZ11)
1. Ogier S. - Ingrassia J. (Volkswagen Polo R WRC) 3:14:51.3
2. Bouffier B. - Panseri X. (Ford Fiesta RS WRC) +51.1
3. Meeke K. - Nagle P. (Citroën DS3 WRC) +1:38.6
4. Østberg M. - Andersson J. (Citroën DS3 WRC) +2:48.9
5. Latvala J. - Anttila M. (Volkswagen Polo R WRC) +6:04.4
6. Evans E. - Barritt D. (Ford Fiesta RS WRC) +6:14.5
7. Hirvonen M. - Lehtinen J. (Ford Fiesta RS WRC) +6:43.7
8. Mikkelsen A. - Markkula M. (Volkswagen Polo R WRC) +10:16.9
9. Melichárek J. - Melichárek E. (Ford Fiesta RS WRC) +16:00.8
10.Gamba M. - Arena N. (Peugeot 207 S2000) +20:01.4
Aktuality zo zákulisia tímu môžete sledovať aj na facebookovom profile „Melico racing team".

Slovakia World Rally Team

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri