Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jantar Team s Davidom Pabiškom už na šiestom mieste v Original by Motul

Monday, 03. 01. 2022 - 16:35, Miroslav Majláth   

Jantar Team s Davidom Pabiškom už na šiestom mieste v Original by Motul

Druhú etapu Rally Dakar 2022 poznačil zatopený bivak v Al Artawiyah, no meraný úsek súťažiaci napriek tomu absolvovali. Teda až na kategóriu Car Classic, ktorá mala dnešný deň iba voľný prejazd.

 

Jantar Team

Práve z dôvodu zatopeného bivaku bol organizátor nútený zmeniť cieľ dnešnej druhej etapy Rally Dakar 2022. Namiesto do Al Artawiyahu po prejazde meraným úsekom si to súťažiaci nasmerovali rovno do ďalšieho bivaku v Al Quasumah.

Jantar Team

V prípade Davida Pabišku, ktorý reprezentuje slovenský Jantar Team v kategórii Original by Motul dnešná etapa dopadla veľmi dobre, keď v absolútnom poradí medzi motocyklistami dojazdil na štyridsiatom ôsmom mieste a v kategórii Original by Motul na piatom mieste. Toto umiestnenie ho zároveň posunulo v kategórii na priebežné šieste miesto.  

Jantar Team

„Dnes to bolo fajn, na motorke som sa cítil dobre. Je pravda, že miestami sme leteli doslova na doraz. Keď som sa pozrel na tachometer a bola na ňom rýchlosť stošesťdesiattri kilometrov v takom mäkšom piesku, to už bolo naozaj dosť a chvíľami som z toho mal už dosť strach. Do tankovačky to bolo všetko v poriadku, ale po nej sme išli stotridsať kilometrov iba v dunách. Tam som dvakrát padol, trochu som sa aj doudieral, ale to nevadí, som spokojný,“ opísal dnešnú druhú etapu David Pabiška.

Jantar Team

V prípade posádky Juraj Ulrich – Ľuboš Schwarzbacher jazdiacej v kategórii Car Classic sa neudialo nič nového a to z dôvodu, že pre spomínanú kategóriu boli dnešne dve plánované regularity zrušené. Juraj s Ľubošom tak absolvovali voľný presun rovno do bivaku Al Quasumah.

Jantar Team

Zajtra čaká na všetkých zúčastnených tretia etapa Rally Dakar 2022 smerujúca z Al Quasumahu do Riyadhu. V rámci nej absolvujú trať o celkovej dĺžke 707 kilometrov, pričom z nich bude 465 kilometrov meraných.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri