Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Jantar Team na Auto Show s polovičným úspechom

Monday, 15. 11. 2021 - 22:10, Miroslav Majláth   

Jantar Team na Auto Show s polovičným úspechom

Dvojica súťažných posádok Jantar Teamu sa v rámci 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 predviedla výbornými výkonmi. Žiaľ, aj jednou menšou haváriou.

 

Tibor Szabosi;ac7i0944-3.jpg

Marek Rybníček navigovaný Imrichom Ferenczom, ale aj Tomáš „Srnka“ Ondrej s Jakubom Slovákom. To boli dve posádky reprezentujúce slovenský Jantar Team na podujatí 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 na Slovakia Ringu. Obe sa pritom v rámci podujatia „delili“ o rovnaké vozidlo – novučičkú Škodu Fabia Rall2 poslednej špecifikácie, ktorá iba pár dní pred štartom na Slovakia Ringu opustila brány továrne Škoda motorsport.

Tibor Szabosi;ac7i1047-4.jpg

V prípade rallystov Tomáša „Srnku“ Ondreja a Jakuba Slováka bolo už pred súťažou jasné, že táto dvojica bude ašpirovať na jedno z popredných miest absolútneho poradia, čo dokázali už v prvom meranom úseku.

Tibor Szabosi;asr69946-2.jpg

„Auto je veľmi dobré, som spokojný, štyri desatiny straty na vedúcu posádku po prvom teste je výborné, určite ešte zatiahneme,“ povedal po prvej rýchlostnej skúške Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;ac7i7320-5.jpg

Žiaľ, už v druhej rýchlostnej skúške prišiel defekt, následkom ktorého Tomáš s Kubom skončili mimo trať, ba dokonca po prerazení oplotenia aj mimo areálu Slovakia Ring. Našťastie bez akýchkoľvek zranení posádky a iba s drobnými zraneniami pre auto.

Tibor Szabosi;asr61727-3.jpg

Ako sme už spomínali, Tomáš sa v jednom aute menil s Marekom Rybníčkom a práve vďaka tomuto výletu mimo trať mohla odstúpiť aj druhá súťažná posádka. Mechanici Rexteamu ale poriadne „zamakali“ a Marek s Imrom mohli v súťaži pokračovať ďalej. A veru sa im aj darilo, veď nakoniec 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 dojazdili na deviatom mieste absolútneho poradia. Tu treba podotknúť, že Marek Rybníček je v prvom rade kopciar a nie rallysta, čiže umiestnenie bolo vynikajúce, keďže prvých osem miest patrilo poriadne ostrieľaným rally posádkam.

Tibor Szabosi;ac7i8350-1.jpg

„V najnovšej špecifikácii Škoda Fabia Rally2 som mal možnosť zviesť sa iba v rámci testu pred súťažou. Je to naozaj skvelé auto a ja sa teším, že s ním môžeme jazdiť. Priznám sa, že na výsledok som veľmi nepozeral, ja som si to iba užívala a robil si radosť. To, že som dojazdil na deviatom mieste absolútneho poradia, ako prvý nie rallysta ma veľmi potešilo. Škoda tej Tomášovej havárie, mal na to aby v tomto roku Auto Show vyhral. Ale toto je motoršport a k nemu patria aj havárie,“ doplnil Marek Rybníček.

Tibor Szabosi;ac7i8338-2.jpg

Svoje dve súťažné posádky, aj keď iba na diaľku, z postele pozorne sledoval aj šéf Jantar Teamu, Ján Miloň: „Mrzí ma, že som nemohol byť prítomný na Auto Show, ale skolila ma choroba. Chalanov som však pozorne sledoval, niekoľkokrát za deň sme si volali a musím povedať, že išli veľmi pekne. Škoda havárie Tomáša s Kubom, za ktorú viac menej nemohli, našťastie sa im pri nej nič nestalo. Marek ma potešil svojim výkonom, je vidno, že je výborný jazdec a uživil by sa nielen na kopcoch, ale aj v rámci rally súťaží. Samozrejme obidvom posádkam, ale aj všetkým partnerom a mechanikom patrí veľká vďaka za odvedenú robotu. Jantar Team ešte v tomto roku nekončí, vidíme sa už onedlho.“

Tibor Szabosi;asr69295-7.jpg

O tom, kde sa ešte v tohtoročnej sezóne Jantar Team predstaví si povieme podrobnejšie pred samotnými podujatiami.

Miro Majláth

Jantar Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri