Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantár Team a Ján Miloň ostávajú na kopci

Tuesday, 24. 03. 2015 - 09:50, Miroslav Majláth   

Jantár Team a Ján Miloň ostávajú na kopci

Koncom minuloročnej sezóny sa objavili správy o prestupe Jána Miloňa a Jantár Teamu z kopcov do rally. Po zimných úvahách však všetko dopadlo inak a jazdec aj tím ostávajú aj naďalej v pretekoch automobilov do vrchu.


Tibor Szabosi;h7p3130-1.jpg

„Zimná prestávka síce trvala niekoľko mesiacov, mne sa však zdá, akoby som z pretekárskeho auta vystúpil iba teraz. Asi to bude dané faktom, že už dlho som toľko neriešil svoje pretekanie ako počas tohtoročnej zimy. Najskôr tu bola možnosť prestúpiť z kopcov do rally, samozrejme s týmto prestupom bolo spojených množstvo zmien ktoré bolo treba vybaviť. Keď sme už boli skoro u konca, prišla ponuka na prenájom kopcového špeciálu Škoda Fabia WRC od Profika. Táto ponuka ma natoľko zaujala, že som nakoniec komplet zmenil plány a ohlásil návrat na kopce," vysvetlil úvodom Ján Miloň.

Tibor Szabosi;h7p4374-1.jpg

Možno si teraz niektorí z vás povedia, veď Ján Miloň so Škodou Faba WRC jazdí preteky automobilov do vrchu už štyri sezóny, tak prečo si ide prenajímať druhé, také isté auto ? Odpoveď na túto otázku opäť vysvetlil Ján Miloň: „Fanúšikovia pretekov automobilov do vrchu dobre vedia, že rozdiel medzi kopcovým špeciálom a mojou vlastnou Fabiou WRC je vo výkone. Zatiaľ čo moja Škoda Fabia WRC disponovala najvyšším výkonom niekde v okolí 450 koní, Fabia z Profika má tých koní takmer o 200 viac, ale hlavne je toto auto ľahšie o 250 kilogramov. A to je neuveriteľný rozdiel."

jantar-2015-tisk.jpg

Predsa len, dve rovnaké vozidlá. Nebolo by jednoduchšie upraviť vlastnú Škodu Fabia WRC ? „Uvažovali sme aj nad touto možnosťou, ale keďže moja Škoda Fabia WRC je továrenský špeciál, ktorý jazdil aj majstrovstvá sveta v rally, prestavbou by sme ho jednoznačne a nenávratne zničili. Preto som sa rozhodol nechať ju odpočívať v garáži, veď čo ak by ma predsa len myšlienky na návrat do rally niekedy v budúcnosti premohli ? V prípade kopcového špeciálu od Profika sa rovnako jedná o jedinečný kus, ktorý bol síce vyskladaný z originálnych dielcov, ale predsa len to už nie je originál Škoda Fabia WRC, akou je tá moja. Navyše získal Karel a jeho tím v priebehu jeden a pol sezóny množstvo informácií o fungovaní tohto auta, pričom odstránili všetky detské choroby a tento kopcový špeciál dnes funguje na sto percent. Dnes by sme radi predstavili tohtoročný dizajn nášho auta. Dúfam, že sa bude všetkým našim fanúšikom páčiť," vysvetlil Ján Miloň.

jantar-2015-tisk-1.jpg

Jantár Team a jazdca Jána Miloňa čaká v sezóne 2015 celkovo jedenásť pretekárskych víkendov. Samozrejme najviac podujatí Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2015 sa bude konať u nás doma, na Slovensku, po jednom podujatí sa slovenský kopciari predstavia v Rakúsku, Poľsku, v Čechách a Bosne a Hercegovine.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri