Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jankov vŕšok privítal slovenskú i poľskú kopčiarsku špičku

Friday, 12. 08. 2011 - 07:30, Daniel Mandzi   

Jankov vŕšok privítal slovenskú i poľskú kopčiarsku špičku

Presne dva mesiace museli nadšenci rýchlych kopcových áut čakať na ďalšie podujatie zaradené do Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu. Po tom, čo bol termín pre Dobšinský kopec posunutý na stred mesiaca august, mali jazdci dostatok času na to, aby pripravili svoje vozidlá na dvoje náročných pretekov- na Jankov vŕšok i Dobšinú, keďže sa konajú dva víkendy po sebe.

Tibor Szabosi;co8c1882-3.jpg

Napokon až 121 prihlásených súťažiacich obsahoval zoznam pre Summit Finance RACE na Jankovom vŕšku, ktoré sa konali v prvý augustový víkend. Aj keď neprišli všetci a výsledková listina bola napokon o niekoľko mien ochudobnená, bolo jasné, že zaradenie pretekov aj do Majstrovstiev Poľska značne dvihlo účasť.

Tibor Szabosi;co8c1242-3.jpg

Počas celého víkendu čakala na pretekárov 3,7 kilometrov dlhá trať, na ktorej mali absolvovať dokopy štyri súťažné jazdy- dve v sobotu a dve v nedeľu. Keďže počasie sa rozhodlo ukázať svoju krajšiu tvár a konečne dalo pocítiť, že je leto, najväčším adeptom na zisk víťazstva bol formulový voz Andreja Krajčiho, ktorý sucho priam miluje. Predpovede sa naplnili a hoci najrýchlejší Poliaci i Slováci robili čo mohli, mladého Zlatomoravčana nikto nemal šancu prekonať. Vyhral všetky tréningové i ostré jazdy a len 68 tisícin sekundy mu v jednej z jázd chýbalo do pokorenia času 1:50.

Tibor Szabosi;co8c1512-4.jpg

S odstupom približne 3-4 sekúnd sa za ním držali vozidlá značky Mitsubishi. Mariusz Stec, Aleksander Michalowski a Andrzej Szepieniec si to na trati ozaj rozdávali. Striedali svoje pozície počas oboch súťažných dní, no jednoznačným víťazom sa spomedzi nich napokon stal Mariusz, ktorý len nedávno na jednom z poľských kopcov havaroval. No vrátil sa s novou technikou a novými silami a počas oboch dní sa stal víťazom Majstrovstiev Poľska.

Tibor Szabosi;co8c2112-2.jpg

Prvé miesto v plechových autách obsadil v sobotu Peter Jureňa. Podarilo sa mu to najmä vďaka technickým problémom jeho najväčšieho súpera, Martina Koiša. Ten musel riešiť najprv servo riadenie a potom odtrhnuté koleso po prejdení cieľa. Mechanikom sa to podarilo všetko opraviť, no psychike to veľmi nepomohlo, a tak Martin dojazdil druhý. Vynahradil si to však nedeľu, keď spravil aj svoj absolútny čas tohto víkendu a po dvoch mesiacoch sa opäť postavil na najvyšší stupienok. Druhé miesto si v nedeľu vyjazdil Igor Drotár. Aj keď v predošlých dňoch absolvoval rally v Poľsku, na kopec prišiel ukázať, že síl má stále dostatok. Po víťazstve zo soboty sa tak Peťo Jureňa musel uspokojiť s tretím miestom v absolútnom poradí plechových áut v MSR. Na pomyselné striebro mu však chýbalo len 5 stotín sekundy!

Tibor Szabosi;co8c1182-3.jpg

Národný pohár pre Floreka

Po oba súťažné dni si v Národnom pohári najlepšie viedol Peter Florek. So svojím Mitsubishi jazdil časy približne o 15 sekúnd lepšie, ako jeho súperi. Druhé miesto v absolútnom poradí si vyjazdil v sobotu Martin Struckel a to tretie Peter Habaj. V nedeľu už technika poriadne fungovala aj Petrovi Danielisovi, ktorý vytlačil Martina z druhého miesta na tretie.

Tibor Szabosi;co8c0563-2.jpg

Najbližšie nás čaká Dobšinský kopec na novom asfalte, ktorý určite opäť zamieša poradím v celkovom hodnotení MSR aj NP.

Zdenka Tamášová

Tibor Szabosi;co8c2133-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri