Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Jaguar konečne víťazí

Wednesday, 17. 04. 2019 - 20:19, Ľuboš Kašický   

Jaguar konečne víťazí

Siedme preteky sezóny elektrickej formuly E vyhral nečakane Novozélanďan Mitch Evans na „elektrickej mačke“ a stal sa siedmym víťazom v neuveriteľne vyrovnanej sezóne!

 

Stará „Mačka“ si počkala na víťazstvo neuveriteľných 28 rokov! Značka, ktorá kedysi v rôznych sériách a šampionátoch dominoval, sa pred troma rokmi vrátila s novou výzvou vo Formule E. Trvalo je však tri roky, kým sa dočkala prvého víťazstva.

Základ pre svoje víťazstvo položil 24-ročný Novozélanďan už v kvalifikácii, keď sa postavil do prvého radu vedľa skúseného André Lotterera z úspešného čínskeho tímu DS TECHEETAH. Nemec udržal pozíciu aj po štarte a dlho viedol. Evans si však približne v polovici pretekov našiel jedinú škulinku a potom už pozíciu kontroloval až do záveru pretekov.

low01-rim.jpg

„Prvých pár kôl bolo zložitých a André ovládol situáciu,“ opisuje Mitch Evans. „Pod vlajkami som ušetril energiu a využil, že som zostal v závese sa Andrém. Bolo to na hrane, no podarilo sa mi využiť energiu a zaútočiť. Neviem, či by sme za normálnych okolností stačili DS TECHEETAHu. Chcem sa poďakovať celému tímu. Toto víťazstvo patrí im. Konečne sme sa dočkali.“

low02-rim.jpg

A ako to videl André Lotterer? „Mám zmiešané pocity,“ priznal Nemec. „Tvrdo sme pracovali na víťazstve, no Mitch bol dnes rýchlejší a gratulujem mu k víťazstvu. Musíme si skontrolovať čo sa vlastne stalo, lebo od polovice pretekov som sa pasoval s pneumatikami.“

low04-rim.jpg

Za Evansom a Lottererom skončil prvýkrát na pódiu FE Stoffel Vandoorne z tímu HWA Racelab, ktorý spolupracuje s Mercedesom. „Mali sme ťažký štart do sezóny, no každými pretekmi sa zlepšujeme,“ priznal spokojný Belgičan.

low03-rim.jpg

Piata sezóna FE je mimoriadne vyrovnaná, čo dokladá aj skutočnosť, že len štyri body za ôsme miesto stačili Jeromovi D´Ambrosiovi na návrat do čela priebežného poradia. Vedie o jediný bod pred Da Costom a ešte aj deviaty Eduardo Mortara zaostáva len trinásť bodov a môže tiež zasiahnuť do hry o titul.

low-race-results.jpg

Po dobrodružstve v uliciach Ríma sa teraz formula E presunie do Paríža (27.apríla), kde ôsmym podnikom sezóny pokračuje súboj o piatu elektrickú korunu majstra sveta.

standings-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri