Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Italská Imola znova potvrdila svoju povesť

Wednesday, 06. 04. 2022 - 16:20, Radovan Szabosi   

Italská Imola znova potvrdila svoju povesť

V ceste na úvodné pódium sezóny zastavila Štofiho Rosinu iba zlomená poloos. Napriek tomu továrenský tím KTM opúšťa Imolu s vedomím konkurencieschopnosti do práve sa rozbiehajúcej sezóny.

 

b70i7931-low.jpg

Na okruhu Imola, ktorý väčšina motoristických fanúšikov bude už navždy spájať s tragickým májovým víkendom 1994 a Ayrtonom Sennom, sa práve rozbehla nová sezóna Fanatec GT2 European Series 2022. Žiaľ, tentoraz šťastie neprialo ani tímu KTM, za ktorý štartuje Púchovčan Štefan Rosina.

b70i7946-low.jpg

„Mali sme nakročené na veľmi pekný výsledok, ale zastavili nás technické problémy,“ vraví smutne slovenský pretekár jazdiaci na vozidle KTM X-Bow GT2. „Počas piatkovej kvalifikácie sa mi podarilo, v silnej konkurencii špeciálov Audi, vybojovať miesto v druhom rade na štarte. To som dokázal zúžitkovať v nedeľňajších pretekoch, keď som ho vzápätí ešte o jedno miesto vylepšil. Preteky sa jazdili v slušnom tempe a mne sa darilo udržal tretie miesto prakticky celú polovicu pretekov. Žiaľ, koniec všetkým nádejam znamenala zlomená poloos. Bolo to práve v čase, keď sa otváralo pit okno. Namiesto výmeny pilota som sa však len pomaly doplazil do depa, a bol som nútený predčasne z pretekov odstúpiť. Je mi to veľmi ľúto, pretože tím odviedol poctivú tvrdú prácu. Na druhej strate sú to však iba prvé preteky sezóny a potenciál, ktorý naše auto ukázalo, nám dodáva optimizmus. Už v máji je na programe druhý podnik sezóny na rakúskom Red Bull Ringu. Vzhľadom na polohu to budú prakticky domáce preteky. Rád preto všetkých pozývam, aby nás prišli povzbudiť. V tíme veríme, že budeme mať viacej šťastia, ako sme mali teraz v Taliansku.

b70i6060.jpg

Štofi Rosina síce v nedeľu musel z pretekov predčasne odstúpiť, ale po celý víkend zanechal na Imole veľmi dobrý dojem. Potvrdil tak svoje postavenie tímovej jednotky továrenského tímu KTM, keď svojimi časmi dokázal priamo konkurovať rýchlym špeciálom Audi a prekvapeniu sezóny, novému Brabhamu. Druhý súťažný víkend sezóny Fanatec GT2 European Series je na programe 20. – 22. mája 2022, na už spomínanom Red Bull Ringu.

b70i5829.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri