Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally team víťazne aj v Košiciach!

Thursday, 26. 10. 2017 - 17:19, Public relations   

IMAXX-ADV Rally team víťazne aj v Košiciach!

Krásne jesenné počasie skončilo presne pred štartom 43.ročníka Rally Košice, ktoré odštartovalo presne v hodine dvanástej 21.10.2017. Približne v tom čase začalo na rýchlostných skúškach v okolí Košíc pršať. Nachystané rýchlostné skúšky boli už počas obhliadky trate pokryté opadaným lístím a dážď to ešte viac skomplikoval.

Tibor Szabosi;c30i7795-11.jpg

Naša posádka zvolila do prvých RS strednú zmes pneu ako väčšina štartového poľa. Od štartu však auto išlo po ušmýkanom asfalte viac bokom ako dopredu. Peter teda zvolil opatrnejší začiatok, ako ukázal aj výsledný čas v triede. Dalo sa očakávať, že Pravda nabudený domácim prostredím bude pridávať, ale jeho čas našej posádke mierne zdvihol obočie. V druhom meranom úseku si Peter nepostrážil výjazd z pravotočivej zákruty, kde skončil Odložilík a o už vytrhnutú značku škrtol zadným kolesom. Našťastie si to odniesla len rozladená geometria zadného kolesa. Servis však nasledoval, až po ďalších dvoch RS, a tak musela naša posádka myslieť na tento fakt počas dvoch skúšok. To sa mierne odzrkadľovalo na miernom navyšovaní náskoku vedúcej posádky v triede. V prvom servise nám tím okolo Karla Trojana opäť výborne pripravil auto na záverečné dve rýchlostné skúšky, ktoré sa jazdili po tme. V týchto skúškach naši využili skúsenosti a v tme, podporenou výdatnou hmlou obe skúšky na záver prvého súťažného dňa vyhrali. Nestačilo to však na vedúcu posádku, ktorá vyhrala o rovných 7 sekúnd.

Tibor Szabosi;c30i9451-6.jpg

Peter Gavlák: „ súťaž sme nezačali najrýchlejšie, ale z analýz časov jednotlivých skúšok sme sa paradoxne odchýlili od prvého prejazdu len 4 sekundy a to k horšiemu...podmienky sa teda stále zhoršovali, no napriek tomu sme po tme vyhrali záverečné dve skúšky. Červené mravce mali urputný štart, no tempo neudržali a v tme stratili. Vyhrali však štyri skúšky zo šiestich a právom im patrila výhra z prvého dňa. My sme v ťažkých podmienkach až tak neriskovali".

Martin Paľov;ik8a6254-1.jpg

Emil Horniaček: „vzhľadom k priebehu sezóny nebolo treba ísť do zbytočného rizika v takých nebezpečných podmienkach. Auto muselo ostať celé, vzhľadom k tomu, že v pondelok malo ísť na expozíciu do nákupného centra v Žiline a nakoniec vyrobiť si finančnú dieru na konci vyhratej sezóny urobí len blbec, takže sme tomu podriadili aj náš výkon".

Tibor Szabosi;c30i8949-4.jpg

Po studenej noci sa štartujúci opäť v ranných hodinách stretli pred UP, aby si vybrali svoje „kone" a odobrali sa na rannú porciu rýchlostných skúšok. Hneď na štarte do úvodnej RS sa čakalo pre haváriu predjazdca. Štart na studených pneu naša posádka zobrala z rozumom a prvú tretinu skúšky išla v bezpečnom tempe. Za opatrnosť sa platí v rally časom! Naši si k sedem sekundovej strate na Pravdu pripísali ďalších rovných 5 sekúnd. Neobvyklé vyrovnané časy sprevádzali triedu 3 počas celého druhého dňa.

Martin Paľov;img-2559-8.jpg

V RS8 ukázali svoj a potenciál auta aj „mladé pušky", Konečný - Lejko a vyhrali skúšku o 2,6 sekundy pred našou posádkou. Naši však stiahla náskok posádky Pravda - Krajča a začali vyvíjať mierny tlak na vedúcu posádku. Na najdlhšej rýchlostnej skúške súťaže v tlaku pokračovala a podarilo sa im zmazať celý náskok mravcov. Pred posledným kolom rýchlostných skúšok sa začínalo opäť od nuly! Zaujímavý súboj teda pokračoval v RS10, kde naša posádka vyhrala o 6 stotín. Vyrovnane sa ukazovala aj predposledná skúška, keď prvý traja v triede sa vošli do 2 sekúnd. Naši navýšili vedenie o 1,7 sekundy. Posledná skúška bola opäť v podaní vyrovnaných časov. Prvý traja v 4 sekundách!

Tibor Szabosi;c30i9840-8.jpg

Na naše potešenie si víťazstvo odniesla za oba dni naša majstrovská posádka Peter Gavlák - Emil Horniaček. Ako sa hovorí „ zlý začiatok, výborný koniec". Potvrdili, že titul je v správnych rukách a čerešničkou na pomyslenej torte je víťazstvo v CEZ v produkčných vozidlách pre tento rok. (zatiaľ neoficiálne).

Martin Paľov;img-2564-3.jpg

Peter Gavlák: „ boli to najťažšie Košice aké som išiel. Podmienky boli náročné, súperi v triede boli dosť húževnatý ku koncu sezóny", usmieva sa Peter a dodáva „ my sme išli viac menej na istotu, aby sa autu zbytočne nič nestalo, no aj napriek tomu sme zažili pár krušných chvíľ na rýchlostných skúškach, takže som naozaj rád, že naše auto môže stáť neporušené na expozícii motoristického športu v Žiline".

Tibor Szabosi;c30i8667-8.jpg

Posledné „ostré" podujatie je za nami. Stanovené ciele sme naplnili a čaká nás oddych s víziami na novú sezónu, ktorú treba postupne pripravovať.

Na posledných voľných podujatiach sa chceme poďakovať všetkým reklamným partnerom, rodinám a fanúšikom za podporu počas celej sezóny. Uvidíte nás na podujatí KESKO MOBILE AUTO SHOW 10.- 11.11.2017 a 24.- 25.11.2017 v Prahe.

banner-1500px.jpg

IMAXX-ADV Rally team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri