Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally team v Prešove za 3!

Monday, 01. 05. 2017 - 18:26, Public relations   

IMAXX-ADV Rally team v Prešove za 3!

Druhé podujatie M-SR v rally 23. Rally Prešov privítal posádky nepriaznivým počasím. Už testovacia skúška bola predzvesťou, že na rýchlostnej skúške Cemjata to nebude jednoduché. Daždivé počasie poznačilo aj záver RS: Šariš a riaditeľstvo súťaže muselo skrátiť skúšku o posledný dosť devastačný úsek v totálnom blate. Nič viac však neovplyvnilo sobotný začiatok súťaže a súťaž mohla odštartovať.

Tibor Szabosi;c30i7788-2.jpg

Naša posádka bola už večer rozhodnutá, že pokiaľ nebude pršať ide do nie úplne najmäkšej zmesi pneumatík a zvolila si suchý slick tzv. 11-tky. Tie si nechali trochu prerezať a vydali sa na trať. Hneď prvá Cemjata bola dosť náročná, no Peter z Emilom na rezanom slicku zajazdili abs. deviaty čas a druhý v triede. Nasledoval ďalší náročný úsek Žipov 1, hlavne jeho záver. Tu bol Peter na odbočke do Hrabkova dlhší na brzdy a pri zachraňovaní situácie mu zhasol motor. Menšia strata spôsobila tretí čas v triede, no stále si držali priebežne druhé miesto za J. Semerádom. Tesné časové rozdiely prebiehali aj počas ďalších troch RS až po prvý servis.

Martin Paľov;ik8a0443-1.jpg

Pred prvým servisom si teda naša posádka stále držala druhé miesto v triede a 9.miesto absolútne. „Cemjata je podľa mňa jednou z najnáročnejších skúšok v našom majstráku. Tak ako je v Rožňave RS: Uhorná, tu v Prešove je RS: Cemjata. Skúška pred ktorou musí mať každý jazdec poriadny rešpekt, ale vždy ju musí po jej absolvovaní milovať", usmieva sa Peter a pokračuje: „ ja som si ju náležite užíval a bojoval s ňou na každom metri. Aj keď mestami mala navrch, bol som maximálne spokojný zo svojim výkonom. Na tom rezanom slick-u to bol fakt zážitok. Po súťaži som zvažoval, či by nebola vhodnejšia mäkšia varianta pneu, podobne ako zvolila väčšia časť štartového poľa, ale ťažko to je už teraz zhodnotiť. Žiaľ nakoniec to bola práve pneumatika, ktorá nás nechala v štichu na 6 RS, kde by to málokto čakal. Polovicu RS som išiel na prázdnej pneu. Tu sme stratili nepatrný náskok pred tretím L. Matěnom. Skúšali sme ešte stratu stiahnúť na posledných troch skúškach, ale aj napriek veľkej snahe to v konečnom účtovaní stačilo len na tretie miesto v triede".

Tibor Szabosi;c30i8225-4.jpg

Emil Horniaček: „súťaž bola náročná, rýchla, ako na jednotlivých skúškach, tak aj poskladaním časového harmonogramu. Škoda defektu, ale taký je náš šport. Teším sa na domácu súťaž".

Tibor Szabosi;c30i6672-5.jpg

Ďakujeme našim partnerom tímu za podporu aj na tomto podujatí. KORNO Motosportu za opäť výborne pripravené Mitsubishi a spolu sa tešíme na nadchádzajúcu súťaž pod Tatrami 26.-27.5.

banner-1500px.jpg

IMAXX-ADV RT 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri