Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally team v Prešove piaty

Tuesday, 17. 04. 2018 - 16:48, Public relations   

IMAXX-ADV Rally team v Prešove piaty

Prvá súťaž v novom ročníku M-SR 2018 začala už tradične v Prešove. Náš tím v starom zložení Peter Gavlák - Emil Horniaček v starých „bojových" farbách, ale novej triede 2 a v novej technike R5 na štarte úvodného podujatia nemohol chýbať!

 

Tibor Szabosi;c30i5144asf.jpg

Celý tím sa nesmierne tešil na tento vstup do sezóny. Nová technika pre našu posádku bola pred súťažou veľkou neznámou. Test bol nachystaný v popoludňajších hodinách vo štvrtok. MM Rally team spoločne s TOPP Cars pripravili všetko, tak ako sa na testovací deň patrí. Už v závere testovacích kilometroch bolo vidieť, že Peter si rýchlo na novú „závodničku" zvyká. Škoda Fábia R5 sa už len potrebovala po teste doladiť do našich farieb a v piatok sa mohla naša posádka postaviť na slávnostný štart!

Martin Paľov;ik8a2157-2.jpg

Nikto v tíme neriešil stratégiu vývoja súťaže a postavenie našej posádky. Prvoradým cieľom bolo začať si zvykať na nové súťažné náradie. Prvé ostré kilometre príjemne prekvapili a pekným piatym časom vstúpili naši do súťaže.

Tibor Szabosi;c30i6971asf.jpg

Peter Gavlák: „ strašne som sa tešil na tento štart. Všetci jazdci ma určite vedia pochopiť, ale nielen oni, ale aj celá rally obec. Pôsobím v rally športe od roku 1995. Jazdiť na vymyslenom a postavenom vozidle v továrni hocijakej značky je sen každého. Mne sa to konečne splnilo a bol som a ešte dlho budem z toho nadšený. Emil už jazdil rôznych ostrých autách, ale aj on sa tešil z nového vozidla minimálne tak ako ja. Vôbec som nevedel čo od auta očakávať, ale jazda s R5-ťkou ma uchvátila už na teste. Možno z toho som dostal aj bolesti žalúdka", smeje sa Peter a ďalej dodáva „ ...nespal som po teste celú noc pre bolesť brucha a keď ma videl ráno Emil, tak si myslel, že ani nevyrazíme na obhliadku trate! To som však nemohol tímu spraviť. Nejak som to prežil a aj bolesti počas dňa ustupovali až natoľko, že sme mohli ráno odštartovať. Časy sme moc neriešili, no bolo potešiteľné že v rodine R5-ťkárov, ktorý majú už techniku zažitú, sme sa nakoniec nestratili a skončili v top 5-ťke. Aj pozitívne ohlasy na náš výkon zainteresovaných ľudí nás povzbudili do ďalšej súťaže. Samozrejme čaká ma ešte kus práce na sebe, aby som vedel využiť čo najlepšie potenciál takéhoto auta".

Tibor Szabosi;asf-7975asf.jpg

Emil Horniaček: „ jazdil som už v rôznych špičkových modeloch za moju kariéru spolujazdca. Nové a moderné je vždy super a taký som mal aj pocit s R5-ťky! Aj keď to nebolo na mne až toľko poznať, vzhľadom k bolesti čerstvo operovaného kolena, bol to krásny závod a tiež som si ho užíval spolu s Petrom. Každopádne sa už teraz teším sa na Rallye Tatry".

Martin Paľov;ik8a2349-edit.jpg

Naša posádka si počas súťaže zapísala aj dva pekné štvrté časy v RS Ľubovec. Ku koncu súťaže jazdila vyrovnané časy čo bolo potešiteľné. Top 5-ťku si naša posádka udržala až do konca súťaže.

Tibor Szabosi;asf-8965asf.jpg

Prvý štart v novej sezóne máme úspešne za sebou. Vďaka podpore našich reklamných partnerov sa už teraz tešíme na ďalší štart v Poprade v dňoch 25.- 26. 05. 2018.

30741133-10213659010903363-4351043711866503168-n.jpg

IMAXX-ADV Rally team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri