Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally team pod Tatrami v top desať

Wednesday, 31. 05. 2017 - 16:59, Public relations   

IMAXX-ADV Rally team pod Tatrami v top desať

Náš tím spolu s posádkou Peter Gavlák - Emil Horniaček si pod Tatrami vyjazdili prvé miesto v triede a ôsme v absolútnom poradí. Ale poďme pekne po poriadku.

 

Tibor Szabosi;c30i0463-5.jpg

Už počas obhliadky trate 44. ročníka Rallye Tatry naša posádka vytušila, že rýchlostné skúšky budú technické, rýchle a prepletené náročnými zjazdami. Súťaž bola rozdelená do dvoch dní. Hneď úvodná rýchlostná skúška, ktorá sa išla dva krát svojou dĺžkou (19,70 km) bola dosť podstatná v celej súťaži. Peter s Emilom od prvých kilometrov dali najavo, že sú hladný po víťazstve a víťazstvom v triede v oboch RS a výborným ôsmym a následne desiatym miestom v absolútnom poradí to aj potvrdili.

Tibor Szabosi;c30i7927-6.jpg

Peter Gavlák: „zvykol som si plne sa sústrediť na začiatok súťaže. Je to dosť podstatné pre ďalší priebeh. Keď sa začne správne súťaž, sú tam časy, sedí rozpis k tomu sa pridá aj pohoda v aute, súťaž potom prebieha celkom ináč! Povedali sme si s Emilom, že dve najdlhšie rýchlostné skúšky v žiadnom prípade nesmieme podceniť a musíme ťahať od prvého kilometra. RS Huty 1,2 nám sadla po každej stránke, krásne sme sa zviezli a zajazdili časy, ktoré nás milo prekvapili. To nás nakoplo a uistilo, že sme sa na súťaž svedomito pripravili".

Martin Paľov;ik8a4588.jpg

Prvý deň ukončil mestský okruh, ktorý sa ide hlavne pre fanúšikov. Dá sa tu však veľa pokaziť a stratiť. Naša posádka si išla svoje tempo, bavila divákov peknými prejazdami, keď ich v poslednom kole vyľakalo vynechávanie motora, ktoré bolo po zistení spôsobené odlievaním paliva v nádrži. Trochu neskoro, ale predsa išiel náš tím spať po prvom súťažnom dni na prvom mieste v triede a 10.mieste v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;c30i9862-4.jpg

V sobotu ráno sa pokračovalo vo svižnom tempe rýchlostnou skúškou Bystré 1. Tu si naša posádka udržala najtesnejší odstup (2,3 sek.) pred druhou posádkou Matěna - Hlaváč. Presun na ďalšie „protismerné RS" priniesol zaujímavé časy v triede, ale vždy s jedním víťazom a to našou posádkou. O hodinu predĺžený časový harmonogram našej posádke neubral na pohode a v nasledujúcich skúškach si už len s prehľadom kontrolovala poradie v triede.

Tibor Szabosi;asf-7278.jpg

Vďaka podpore reklamných partnerov tímu a výborne pripraveného vozidla tímu KORNO Motorsport si náš tím zabezpečil druhé víťazstvo v triede v tejto sezóne a pod Tatrami obhájil prvenstvo z minulého ročníka.

Tibor Szabosi;c30i9529-5.jpg

Emil Horniaček: „súťaž bola výborne pripravená po organizačnej stránke. Trochu dlhšie prejazdy nám až tak nevadili, vzhľadom k tomu, že za naozaj peknými rýchlostkami sa treba odviesť ďalej. Na súťaž sme sa poctivo pripravili a od prvých kilometrov sa nám išlo v pohode, rýchlo a bez najmenšieho zaváhania. Víťazstvo v triede som si potom náležite pred domácim publikom vychutnal!".

Tibor Szabosi;c30i0549-3.jpg

Ďalším štartom IMAXX-ADV Rally team-u bude nadchádzajúca súťaž M-SR Agrotec Rally Hustopeče 16.-17.6.2017.

banner-1500px.jpg

IMAXX-ADV Rally team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri