Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár začne obhajobu titulu v Rakúsku

Tuesday, 18. 04. 2017 - 14:08, Martin Trenkler   

Igor Drotár začne obhajobu titulu v Rakúsku

Automobilový pretekár Igor Drotár začína obhajobu svojho absolútneho titulu majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) už tento víkend v rakúskom Rechbergu.

Prešovský majster Slovenska aj Poľska osedlá majstrovský stroj Škoda Fabia DTRi z dielne českého špecialistu Profiko. Auto je síce postavené na podvozku a karosérii Škody Fabie R5, no výkonný motor (zhruba 600 konských síl) má svoj pôvod ešte v "starej" Fabii WRC. Stroj, s ktorým Igor vyhral dva národné tituly, prešiel cez zimu vývojovými zmenami. Minulý rok Rechberg s novým vozidlom nedokončil, keď auto "priamo z pece" a bez testovania ešte trpelo "detskými" chorobami.

Tibor Szabosi;bf2a4103.jpg

Prvé tohtoročné podujatie MSR PAV - 46. ročník Rechbergrennen, je zároveň prvým sezónnym podujatím Majstrovstiev Európy v pretekoch do vrchu. Na jazdcov čaká séria tréningov a pretekov na 5050-metrov dlhej trati so štartom v obci Tulwitz (45 km na sever od Grazu), s cieľom na kopci Rechberg v nadmorskej výške 929 m.n.m.

Tibor Szabosi;gh7p3974-2.jpg

Igor Drotár: "Rechberg má svoju špeciálnu atmosféru a aj vďaka statusu pretekov Majstrovstiev Európy sa tu vždy zíde skvelá konkurencia a veľké množstvo divákov. Rýchly úvod striedajú esovité a tiahle zákruty, ale aj niekoľko vláseniek. Je to teda technická trať, bez priestoru na chyby, keďže ju bezprostredne lemujú buď zvodidlá, alebo zrazy. Počasie v bláznivom apríli tiež zohráva svoju úlohu. Na krásnu prírodu a skvelé súboje s podporou fanúšikov sa už veľmi teším. Verím, že sa nám tentokrát vyhnú technické problémy a budeme pokračovať v úspechoch druhej polovice minulej sezóny," dodáva pred odchodom do Rakúska Igor Drotár.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i2686-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri