Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Igor Drotár: Vydarený Autoslide v Pardubiciach

Thursday, 21. 01. 2010 - 18:18, Erik Toček   

Igor Drotár: Vydarený Autoslide v Pardubiciach

V sobotu 16. januára 2010, týždeň po pretekoch v Žarnovici, sa v Pardubiciach konal druhý ročník populárnej motoristickej show - Autoslide 2010. Na miestnom plochodrážnom ováli sa predstavilo viac než 50 pilotov z piatich krajín Európy a nechýbal medzi nimi ani pravidelný účastník Autoslidu - Igor Drotár.

igorpard4-1.jpg

foto: Lukáš Žáček

Aj keď tento typ pretekov nie je práve Igorova parketa, jeho účasť logicky vyplýva z faktu, že firma Liqui Moly sa pre rok 2010 stala generálnym partnerom Autoslidu. Ako však sám pilot prezrádza, Autoslide nie je preňho len povinná jazda pre sponzorov:
„Do Pardubíc som sa veľmi tešil. Mal som správy, že organizátori dokonale pripravili trať a všetky predpovede naznačovali, že sa bude jazdiť na snehu. Po príchode na štadión som zostal naozaj prekvapený, koľko dobrej práce tu dokázali ľudia okolo Autoslidu urobiť. Nemálo im v tom pomohlo pravé zimné počasie, ktoré tak veľmi chýbalo pred týždňom v Žarnovici.

igorpard6-3.jpg

foto: Pavel Pešek

Dobrú náladu mi organizátori ešte viac vylepšili, keď som sa dozvedel, že sa bude pretekať aj v akejsi rally divízii - Trophy Liqui Moly. Znamenalo to, že mojimi súpermi v tejto divízii boli jazdci rally a súťažilo sa formou stíhacích pretekov s paralelným štartom. Výrazne tak zo mňa opadli obavy o auto a mohol som si tak naplno vychutnať jazdu na snehu a pobaviť divákov. Tých sa v Pardubiciach zišlo naozaj veľké množstvo, na čom má svoj podiel okrem nadupanej konkurencie aj takmer ideálne januárové počasie. Atmosféra na štadióne bola fantastická až do neskorého večera, kedy sa už za umelého osvetlenia končili preteky veľkým finále. Aj vďaka rozdeleniu divízií som si tentoraz mohol Autoslide tiež vychutnať ako divák a sledovať napínavé finálové súboje."

igorpard5-2.jpg

foto: Lukáš Žáček

"Moje vystúpenie v Pardubiciach musím hodnotiť len pozitívne. Podarilo sa mi vyhrať divíziu Liqui Moly, kde na druhom mieste skončil môj tímový kolega Marek Rybníček na prekrásnom Mitsubishi EVO X a tretí bol Gábor Kozma z Maďarska. Škoda, že českému rally jazdcovi Pepovi Semerádovi vypovedala službu technika a nemohol sa tak pobiť o víťazstvo. Naša Fabia je celá a fungovala výborne, čo ma veľmi teší a motivuje do blížiacej sa rally sezóny 2010.Myslím, že zástupcovia spoločnosti Liqui Moly musia mať radosť z priebehu a výsledku celej akcie. Každý z nás sa snažil odviesť maximum pre tím a prezentáciu mena firmy. Pri jazde som samozrejme myslel aj na divákov a fanúšikov, ktorí ma následne odmenili víťazstvom v SMS súťaži o kráľa Autoslidu. Veľmi si toto ocenenie vážim a chcem sa im aj touto cestou poďakovať. Rovnako tak musím vyzdvihnúť usporiadateľov, ktorí každoročne výrazne posúvajú úroveň podujatia nahor.

Autoslide je show, ktorá sa robí pre ľudí. Tí, čo v sobotu do Pardubíc prišli, si mohli okrem dramatických finálových jázd pri umelom osvetlení vychutnať aj záverečný ohňostroj, ktorý urobil perfektnú bodku za vydareným dňom. Všetci sme si to užili a tešíme sa znovu o rok."

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri