Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár o Rallye Košice

Friday, 13. 09. 2013 - 20:38, Martin Trenkler   

Igor Drotár o Rallye Košice

39. Rallye Košice rozhodla o konečnom umiestnení posádok v slovenskom šampionáte DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska. Posádka Igor Drotár/Vlado Bánoci absolvovali bohatú sezónu, odmenou im bolo skvelé 4. miesto v absolútnom hodnotení Otvorených majstrovstiev Slovenska.

„Rally Košice sú moja druhá domáca súťaž, pretože bývam v neďalekom Prešove," začal Igor Drotár. Ich verná Škoda Fabia WRC, ktorú využijú aj budúci rok, ich tešila spoľahlivosťou, vďaka ktorej si z Košíc odniesli pekné konečné umiestnenia. Finále v kopcoch za východniarskou metropolou prinieslo okrem vzrušujúcich súbojov a športových zážitkov aj kontroverzné rozhodnutia. O tom však neskôr...

Jozef Pisch;1t1u1171-3.jpg

Igor Drotár: „Veľmi ma potešil pohľad do štartovej listiny, kde som uvidel množstvo prekrásnych rally áut a čo je podstatnejšie - sedlali ich posádky, ktoré sú skutočne rýchle a kvalitné. Bola to taká rally troch krajín - z každého štátu tam boli skutočne najlepší jazdci. Do Košíc zavítal športový sviatok," povedal Igor. Ako videl v silnej konkurencii svoje šance? „Podľa toho som si povedal, že budem veľmi rád, keď skončím v top 10."

V sobotu na nich čakala dvojica rýchlostných skúšok Opál a Gejzír, ktoré absolvovali dvakrát. „Jazdil som naplno, pretože aj malé zaváhanie sa na týchto tratiach nedá dobehnúť. Neurobili sme žiadnu chybu a hneď prvý čas bol 9. absolútne, čo ma veľmi potešilo. Auto išlo skvele, rozpisy nám sedeli a atmosféra bola neopakovateľná. Hneď od prvej skúšky išiel každý na plný plyn, čo sa prejavilo aj v druhom prejazde, lebo nikto sa veľmi nezlepšil. Prvý deň bol veľmi dobrý a podarilo sa nám napokon prebojovať na 8. miesto v celkovom hodnotení a 5. v slovenskom šampionáte," zhodnotil Igor sobotňajšiu etapu.

Jozef Pisch;1t1u1357-4.jpg

Druhá etapa však nebola úplne bez problémov. Hovorí opäť Igor: „V nedeľu sme tiež odštartovali naplno do prvej rýchlostnej skúšky, ktorá bola naozaj pekná - so všetkými typmi povrchov - úzke lesné trate, až po široké „diaľničné" úseky. No od začiatku som mal pocit, že auto nejde tak, ako by malo, čo sa mi potvrdilo problémom na ALS. Prejavilo sa to aj na výslednom čase. V ďalšej skúške to bolo ešte horšie, no už sa s tým nedalo nič spraviť. Napriek tomu sme sa ocitli v časovej „bubline," s dostatočným odstupom pred ďalším autom. Skončili sme siedmi absolútne a tretí v nedeľňajšom súťažnom dni. Patrilo nám aj 2. miesto v triede 11," hodnotil Igor. V absolútnom hodnotení Otvorených majstrovstiev Slovenskej republiky napokon skončili sezónu na 4. mieste a 2. v triede 11. „To ma v tejto tvrdej konkurencii veľmi potešilo," povedal prešovský pretekár a dodal: „V uzavretom šampionáte sme skončili tretí. Spokojní sú aj naši reklamní partneri, voči ktorým sme splnili záväzky do bodky."

Tibor Szabosi;gh7p1684autosportfoto-1.jpg

Radosť aj škrípanie zubov však spôsobilo dodatočné rozhodnutie komisárov o penalizácii posádky MELICO Racing (Jaro a Erik Melichárekovci), ktorí tak prišli o majstrovský titul. Ten po podanom proteste vyhrala posádka tímu RUFA Šport (posádka Grzegorz Grzyb/Robert Hundla). Pár slov k tomu dodal aj Igor Drotár: „Mňa osobne dosť mrzí, že sa o majstrovi rozhodlo za zeleným stolom. V podstate mi až tak nezáleží na tom, kto je majster, no podľa mňa sú absolútnymi majstrami bratia Melichárekovci. Sú to slušní ľudia a seriózni športovci. Všetko robia tak, ako sa má, nepodvádzajú, nevymýšľajú hlúposti a majú skvelý a slušný tím. Odjakživa dobre reprezentujú Slovensko, či už doma, alebo v zahraničí. Grzybovo víťazstvo je pre mňa papierová vec. Môže byť Majstrom Slovenska aj desaťkrát za sebou, no pre mňa majstrom nikdy nebude. Skutočný majster by mal byť charakterný, nemá podvádzať a má sa správať so športovou cťou. Vyhrať za každú cenu nestojí za to. Preto je mi výsledok ukradnutý. Držím palce Melichárekovcom a v mojej mysli sú šampiónmi oni, čo napokon v uzavretých majstrovstvách aj sú," dodala na záver táto prešovská legenda.

Tibor Szabosi;gh7p9941autosportfoto.jpg

Igorovi sezóna ešte nekončí. Práve tento víkend absolvuje posledné podujatie slovenských majstrovstiev pretekov automobilov do vrchu: „Teším sa na preteky na Ostrej Lúke, kde sa tiež bude rozhodovať o konečných výsledkoch. Pôjdem čo najrýchlejšie, aj keď celá táto sezóna je v podstate testovacia. V nedeľu však budeme múdrejší," dodal na záver.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;1t1u3381-5.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri