Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár na ceste z Poľska do Košíc

Thursday, 18. 05. 2017 - 16:54, Martin Trenkler   

Igor Drotár na ceste z Poľska do Košíc

Aktuálny ročník Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) začal pre Igora Drotára až podozrivo rovnako, ako ten minulý. Vtedy nedokončil šesť pretekov, no napokon sa sériou víťazstiev v druhej polovici sezóny stal majstrom dvoch krajín - Slovenska a Poľska. Podujatie v poľských Beskydách uplynulý víkend prinieslo opäť len smolu, no na rade je už teraz kopec Jahodná pri Košiciach.

Na rozdiel od pretekov v Rakúsku vyšiel Igor so svojou Škodou Fabia DTRi v poľskej Zaluži na trať a dokonca zaujal rýchlymi časmi v tréningoch. Poruchy však akosi neobchádzali jeho vozidlo ani teraz.

Tibor Szabosi;asf-5495.jpg

Igor Drotár: "Situácia je taká, že máme problém s ťažko identifikovateľnou závadou, ktorá sa nečakane objaví, zmizne a opäť sa objaví. Tak ako minulý rok. Vtedy sme nedošli šesť pretekov a napokon sme sa stali majstrami dvoch krajín. Začína to podobne, dúfam, že to však podobne aj dopadne. Človek už štartuje s nervami, či vôbec uvidí cieľ. V sobotu nám auto fungovalo pekne, až do chvíle, kedy si povedalo, že ďalej nejde. Je to otázka zlomku sekundy - ide krásne a zrazu nič. Zase to bola pre chlapcov - mechanikov dlhá noc, no spravili sa opatrenia, ktoré zafungovali. Na druhý deň som tam v tréningoch dosiahol absolútne časy. Veľmi som sa tak tešil na ostrú jazdu. V nej nám však neodišiel počítač, ale udiala sa nám hlúpa závada: praskla nám sťahovacia páska na hadici k chladiču a vytiekla nám chladiaca zmes, čo znamenalo koniec nášho účinkovania. Robíme, čo sa dá, aby Jahodná vyšla aj po technickej stránke a verím, že chlapci do toho dajú všetko. Otec a hlavný mechanik toho auta Mirek Svoboda to bral skutočne emocionálne a viem, že sa robí všetko preto, aby auto dobre fungovalo. Niekto mi povedal: stroj, ktorý má motor - dvojliter, vyše 600 koní a vypáli z 0 na 200 km/h za nejakých 6 sekúnd - veď to je náhoda, že vôbec ide. Pokiaľ však funguje, ukazuje víťazný potenciál. Chýba mu už len výdrž. Verím, že nás šťastie neopustilo, že si nás určite znovu nájde."

Tibor Szabosi;c30i2556-6.jpg

Pred nami je už tento víkend obľúbený Moris Cup Jahodná, na ktorého 9. ročník je prihlásených 83 jazdcov. Kopec meria 4750 m. Pretekári absolvujú v sobotu tréningy a dve ostré jazdy, ktoré na nich čakajú aj v nedeľu.

Igor Drotár: "Jahodnú mám rád, beriem ju ako môj domáci kopec, aj keď som z Prešova. Je to rýchly, veľmi pekný kopec, striedajú sa tam rôzne rytmy a verím, že naša smola pominie a prídu už len pekné výsledky," dodáva Igor na záver.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;asf-5768.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri