Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár exceloval na slávnom Ecce Homo

Tuesday, 27. 04. 2021 - 11:36, Public relations   

Igor Drotár exceloval na slávnom Ecce Homo

Ecce Homo patria medzi najstaršie automobilové preteky na svete. Tie úplne prvé sa tu konali ešte v roku 1905. Trať s dĺžkou 4800 metrov si aj napriek pandémii tento rok užilo množstvo špičkových domácich a európskych jazdcov.

Tibor Szabosi;asr60428-1.jpg

Skutočne širokému poľu výkonnostných tried kraľovali opäť formuly - prototypy, ale aj mnoho tried klasických kapotovaných vozidiel. Igor Drotár po celý víkend dominoval výkonnej Skupine 3 na Škode Fabii WRC.

Tibor Szabosi;asr61243-1.jpg

Igor Drotár: "Ecce Homo sú absolútne výnimočné preteky, ktoré patria medzi najstaršie na svete, jazdí sa tu už neuveriteľných 116 rokov! Koľko výkonov, emócií aj krvi tu pretieklo za tie roky a nezastavili ich ani vojny. Minulý ročník však prerušila pandémia, no tento rok sa tu opäť zišlo množstvo výnimočných talentov vo skvelých autách - jednoducho absolútna špička. Mediálne pokrytie bolo skvele zabezpečené aj živými prenosmi. Jazdecky dobre zastúpené bolo aj Slovensko - myslím si, že sme slušne reprezentovali našu krajinu. V sobotu som vyhral kapotované autá a patril som aj k tým najlepším v celkovom hodnotení, vrátane formúl. A to napriek hmotnostnému a aerodynamickému hendikepu nášho auta v Skupine 3.

Tibor Szabosi;asr60758-2.jpg

V nedeľu sa to v podstate opakovalo, no v poslednej jazde sa nám stala maličká porucha - praskla hadica na hydraulike a došiel som do cieľa bez aktívnych diferenciálov, aj bez radenia a cestou som zaolejoval trať, podobne ako jazdec predo mnou. Organizátori sa tak pre väčšie oneskorenie reštartu rozhodli preteky predčasne ukončiť a brali sa výsledky z prvej meranej jazdy. Znovu som vyhral svoju skupinu aj kapotované autá. Budem sa snažiť o čo najlepšie umiestnenia v celkovom hodnotení, aj keď s 200 kg navyše to nebude jednoduché. Rozhodujeme sa, či sa ešte pustíme do nejakých zmien na vozidle."

Tibor Szabosi;asr65819.jpg

Nasleduje už tretie podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Ostrej Lúke neďaleko Zvolena. Slovenská špička sa tu zíde 8. a 9. mája.

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;asr60755-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri