Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hyundai Motorsport nadšený z výsledku na mexickej rally

Tuesday, 11. 03. 2014 - 12:27, Zdenka Frývaldská   

Hyundai Motorsport nadšený z výsledku na mexickej rally

Hyundai Shell World Rally Team oslavoval na Rally Guanajato Mexico významný medzník vo svojej krátkej histórii, keď do cieľa dorazili obe súťažné autá, z toho jedno na pódiu.

 

chris-atkinson-mexico-rally-hyundai-i20-wrc-action.jpg

Belgická dvojica Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul na víkendovej Rally Guanajato Mexico naozaj zažiarila. Po náročnom súboji s nadmorskou výškou, zmenou časového pásma či štrkovým terénom dokázala konkurovať najrýchlejším posádkam a na svoje konto si pripísala prvé pódiové umiestnenie v novom Hyundai Shell World Rally Team. Thierry Neuville tak napodobnil svoju debutovú sezónu v M-Sport v minulom roku, keď sa presne na rovnakej súťaži po prvýkrát objavil na pódiu. Najdôležitejšie však bolo, že posádka konečne videla cieľ rally. Ako sa však hovorí, prejsť cieľ nie je všetko. O tom sa táto dvojica presvedčila na prejazde z poslednej rýchlostnej skúšky, kde bojovala s netesnosťou chladiča a všetci členovia tímu i fanúšikovia s napätím sledovali ich dojazd do servisu. Napokon sa tam vďaka „Corona beer" predsa len dostali a mohli sláviť svoj úspech. „Sme nesmierne radi, že sa nám na tejto náročnej súťaži, akou je Rally Mexico, podarilo dosiahnuť až na stupne víťazov. Snažili sme sa dosiahnuť v každej rýchlostnej skúške čo najlepší výsledok, avšak bez toho, aby sme šli nad limit. Našim cieľom bolo doviezť auto na rampu a dosiahnutý výsledok je len bonus pre tím, ktorý tak tvrdo pracoval. Nazbierali sme cenné skúsenosti pri ďalšom rozvoji Hyundai i20 WRC a celého tímu. Naozaj sa veľmi tešíme a sme hrdí na to, čo sme dosiahli," zhrnul radostné momenty mladý Belgičan.

thierry-neuville-mexico-rally-hyundai-i20-wrc-action-4.jpg

Rovnako ako Neuville, tak aj Atkinson bude mať na mexickú rally príjemné spomienky. Presne pred rokom tu totiž absolvoval svoju jedinú rally na vozidle špecifikácie WRC v sezóne 2013. Vtedy to bol Citroen DS3 WRC a šieste miesto a tentoraz Hyundai i20 WRC a siedme miesto. Posádka Chris Atkinson - Stéphane Prévot mala zo začiatku súťaže čo robiť, aby zvládla všetky technické problémy, ktoré ju radili až na zadné pozície. Dokázala sa však „vyšplhať" smerom nahor a priviezť do cieľa nielen auto, ale aj prvé body. "Tento víkend naozaj nebol práve najľahší, ale dokázali sme priviezť do cieľa obidve autá, čo je pre náš tím veľmi dôležité. Mexiko je veľmi náročná rally a okrem toho sme sa museli vysporiadať aj s viacerými technickými problémami. Snažili sme sa dobehnúť stratený čas z piatku, ale popri tom ísť s rozumom. Sme spokojní s našim umiestnením a už teraz sa tešíme na návrat do súťažného auta na niektorej z ďalších súťaží. Ďakujeme za podporu celého tímu", prezradil o svojom debute v novom tíme Atkinson.

thierry-neuville-mexico-rally-hyundai-i20-wrc-celebration.jpg

Hyundai Motorsport vznikol len pred 15 mesiacmi a jeho program je stále vo vývoji. Tím sa zameriava na získavanie skúseností z každého podniku majstrovstiev sveta v rally, aby časom mohol patriť k špičke. Ako hovorí šéf tímu, Michel Nandan, tak dosiahnutý výsledok z Mexika je len odmenou tvrdej práce a odhodlania celého tímu, ktorému patrí veľké poďakovanie.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri