Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Horúca správa o Kubicovi. Zajtra má testovať F1!

Monday, 05. 06. 2017 - 16:53, Ľuboš Kašický   

Horúca správa o Kubicovi. Zajtra má testovať F1!

Renault F1 Team zajtra poskytne auto Poliakovi na testy vo Valencii. Robert Kubica bude jazdiť na monoposte z roku 2012.


Prvýkrát od nešťastnej havárie počas rely v Andore sa populárny Poliak Robert Kubica posadí do kokpitu F1. Stane sa tak v utorok 6. 6. 2017 na španielskom okruhu vo Valencii, kde mu Renault poskytne monopos Lotus E20 F1 z roku 2012, na ktorom jazdili Kimi Raikkonen a Romain Grosjean.

kub01p.jpg

Ešte na prelome januára a februára 2011 tím Lotus Renault predstavil pilotov Roberta Kubicu a Vitalija Petrova, ako svoju zostavu na sezónu. O necelé dva týždne neskôr Poliak havaroval na nevýznamnej rely a takmer prišiel o ruku. Rekonvalescencia trvala roky a Kubica vraj stále nie je v 100% stave, ako pred nehodou.

kub02p.jpg

Šokujúci a nečakaný koniec kariéry v F1 si Poliak suploval štartmi v MS rely, kde dokonca získal titul vo WRC2. Vo WRC sa však nepresadil a neskôr aj jeho sponzor odišiel ku Kajetanowiczovi, ktorý je šampiónom ERC.

kub03p.jpg

Začiatkom tejto sezóny sa už zdalo, že sa Kubica predstaví v MS vytrvalostných špeciálov, no po neúspešných predsezónnych testoch sa s tímom ByKolles nepohodli a teraz má Poliak štartovať ako hosť vo Formule E v New Yorku (15.-16.júl 2017). Ešte predtým však víťaz Grand Prix Kanady 2008 konečne po rokoch sadne do kokpitu skutočnej F1-ky. Čo myslíte, ako to zajtra dopadne?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri