Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

HONKA IV. Rally Lubeník má za sebou slávnostný štart + ONLINE výsledky

Friday, 29. 06. 2012 - 22:37, Daniel Mandzi   

HONKA IV. Rally Lubeník má za sebou slávnostný štart + ONLINE výsledky

ONLINE výsledky

Predstavením posádok na štartovej rampe dnes odštartovala HONKA IV. Rally Lubeník. O čo najlepšie výsledky bude zajtra na trati bojovať 66 posádok.

semerad.jpg

Tretie podujatie DMACK Tyres Rally 2012 - Majstrovstiev Slovenska odštartovalo v dnešný podvečer na rampe pred vysokým množstvom fanúšikov. Slovenskou vlajkou bolo odmávaných 39 posádok hlavného šampionátu, 25 posádok pohára a dve posádky rally školy, na ktoré je v zajtrajších pretekoch pripravených 93, resp. 39 meraných kilometrov.

melicharek-5.jpg

Takmer všetci súťažiaci sa vyjadrili, že ich zajtra čaká neskutočne náročný deň na zaujímavej trati. „Nemám na zajtrajšok žiadnu stratégiu, pôjdem od prvej rýchlostnej skúšky tak, ako viem. Uvidíme ako to dopadne. To Peklo opačným smerom je pre nás niečo nové, nikdy sme ho takto nešli, no je veľmi náročné, šmykľavé, uvidíme ráno, ako to tam bude vyzerať", povedal úradujúci majster Slovenska v rally, Jozef Béreš jun. Veľmi podobne sa však vyjadril aj Grzegorz Grzyb, ktorý sa bude určite snažiť znížiť Ďodiho bodový náskok v šampionáte. „Minulý rok sme tu štartovali s WRC, mali sme väčšiu šancu na zisk pekného miesta. Teraz pôjdeme na S2000, takže naše šance sú menšie, no budeme bojovať. Trať je veľmi ťažká a šmykľavá, všetci však budeme mať rovnaké podmienky". Vedúcu priečku v DMACK Tyres Rally 2012 si drží posádka Melichárek - Melichárek. Ako Jaro vidí svoje možnosti v Lubeníku? „V tíme vládne dobrá nálada, vedieme šampionát. Trate, hlavne Peklo, vyhovujú najmä S2000kám, takže musíme čo najlepšie zajazdiť".

Tibor Szabosi;67c0785.jpg

Zo zahraničných účastníkov môžeme spomenúť napríklad aj Martina Semeráda, ktorého na Slovensku uvidíme po prvýkrát. Predstaví sa na Mitsubishi Lancer Evo IX so spolujazdcom Radom Moznerom jun. „Je to môj prvý štart na Slovensku. Trať nie je dlhá, ale je členitá a smerom dole to bude určite veľký zážitok. Tí, ktorí ju poznajú, pôjdu už od začiatku určite naplno a v tom mierne stratím. Radi by sme však bojovali o čo najvyššie priečky a keď sa to nepodarí, skúsime to nabudúce znovu", prezradil Martin. O vysoké priečky by rada zabojovala aj maďarská dvojica István Petho - Attila Ruboczky, ktorá u nás zvykne dosahovať veľmi pekné časy. „Preteky budú veľmi zaujímavé, konajú sa na variabilných trasách, ktoré môžu byť ešte rozmanitejšie ak by sa zmenilo počasie. Sme radi, že sme sem mohli prísť a aj keď tu máme silných protivníkov, posnažíme sa o dobrý výsledok", prezradil maďarský jazdec. Či do súbojov zasiahnu aj tri posádky na vozidlách špecifikácie WRC, a to Drotár - Bánoci, Viana - Galmiche a Rzeznik - Mazur, sa uvidí už zajtra.

Tibor Szabosi;67c0776.jpg

Preteky odštartujú o 8:00 hodine ráno, odchodom prvej posádky zo servisu. Príchod na rampu a slávnostné vyhlásenie výsledkov sa očakáva od 17:30 hod. pred Prima bowling v Lubeníku. Výsledky online bude možné sledovať na dolepriloženom linku. Všetkým prajeme veľa šťastia a úspešný dojazd do cieľa.

Tlačové stredisko HONKA IV. Rally Lubeník

Fotogaléria: Honka IV. Rally Lubeník I

partneri-podujatia-lubenik.jpg

RS1
Prvú rýchlostnú skúšku o dĺžke 15,5 km zvládla v dnešný súťažný deň na HONKA IV. Rally Lubeník najlepšie poľská posádka Grzyb - Hundla. Osudnou sa však stala českému jazdcovi Semerádovi, ktorý trafil strom a preteky sa pre neho skončili. Na druhom mieste v priebežnom poradí sa nachádza Jozef Béreš jun so Starým. Výborný čas, len sekundu za Bérešom, zajazdil Tomáš Ondrej, ktorý sa vďaka tomu nachádza na tretej pozícii. V dvojkolkách si prvé miesto pred Nagyom drží Marek Špavelko.

RS2
Na druhej rýchlostnej skúške sa najviac darilo Jozefovi Bérešovi jun. s Petrom Starým, ktorí zvíťazili pred Grzybom s Hundlom s jednosekundovým náskokom. Ich poradie po dvoch RS však ostalo nezmenené, 1. Grzyb, 2. Béreš. Tretie miesto si v druhej RS aj v celkovom poradí podržal Melichárek. Havária postretla posádku Majerčák- Kollárik, našťastie sú v poriadku. Z pretekov kvôli technickej poruche odstupujú aj Keszi s Helmeczim.

Hlasy po RS2:

J.Melichárek: Peklo je doslova Peklom, mali sme tam problém udržať sa na trati, je to strašne šmykľavé. Ideme slicky a neprezúvali sme, máme to dosť mäkké.

J.Béreš jun.: Prvú sme šli opatrne, je to tam šmykľavé. Na druhú sme vymenili gumy, no nevedel som sa sústrediť na jazdu, padal mi brzdový pedál na podlahu.

I.Drotár: Na prvej RS nám na štarte zdochol motor, ostali sme tam stáť, dvakrát sme to nevedeli natočiť, preto tá strata. Na druhej už bol dobrý čas.

T.Ondrej: Peklo bolo pod vodou, veľmi sa šmýkalo. Som tu síce doma, ale idem to len tretíkrát. Mali sme problém s interkomom, ktorý nám vypadol. Pred dvojkou sme menili gumy, dopredu sme nahodili 20tky, ale bolo ich treba dať aj dozadu.

J.Lipták: Vyzerá to zatiaľ dobre, učíme sa na novom aute. Na Pekle to pekne šmýka, dvojka je ako tak suchá, ale je tam veľa vyneseného štrku.

J.Béreš sen: Máme problém so spojkou, odstupujeme.

P.Nagy: Peklo pre nás nie je dobre hore kopcom, auto nevládze. Šmýka to, ideme s rešpektom.

V.Lichovník: Šmýka to, vyhovuje nám najmä dvojka, ktorá je rýchla a vieme využiť potenciál auta a to, že je to predokolka.

P.Herdický: Myslel som, že ten výsledok bude horší, stále sa učím, skúšam. Hral som sa veľa s plynom aj s ručnou, ale je to zatiaľ plné chýb. Chceme prejsť všetky kilometre, takže ideme ďalej.

T.Konečný: Nemáme na to vhodné obutie, je to miestami mokré a miestami suché, hlavne to Peklo.

Tibor Szabosi;67c0792.jpg

RS3
Treťou rýchlostkou bolo opäť Peklo. Po odstúpení Semeráda, Rada, Majerčáka, Kesziho a Béreša sen. pokračovalo v súťaži 34 vozidiel. Prvé miesto a zlepšenie času o osem sekúnd si pripísal na svoj účet Ďodi Béreš, ktorý sa týmto dostal aj do vedenia. Grzybovi sa darilo menej, po tejto RS sa prepadol až za Melichárka. Výborný čas len o dve sekundy horší ako Béreš zajazdili Hadik- Kertész na Subaru Impreza. Drotár síce zajazdil o polminúty lepší čas ako v prvom prejazde Pekla, no priebežne patrí až na ôsme miesto. Skvelé štvrté miesto si zas vybojovali Ondrej- Gomori, ktorým patrí priebežná druhá priečka. Havarovala posádka č.26, Herdický- Lejko, ktorá blokovala cestu, a tak ostatné posádky boli vrátené na štart a pokračovať budú ďalšou skúškou. Posádka je v poriadku.



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri