Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Hondy kraľovali kvalifikácii na Slovakia Ringu

Saturday, 27. 04. 2013 - 23:06, Martin Trenkler   

Hondy kraľovali kvalifikácii na Slovakia Ringu

Majstrovstvá sveta cestovných automobilov (WTCC) dnes absolvovali na okruhu Slovakia Ring voľné tréningy a predovšetkým kvalifikáckiu pred zajtrajšími pretekmi. Premenlivá oblačnosť, slnko vietor a havária Darryla O'Younga poznačili dnešnú akciu.

Vysoké tempo vozidiel Honda Civic vo voľných tréningoch pokračovalo aj v samotnej kvalifikácii. Bývalí jazdci Formuly 1 Gabriele Tarquini a Tiago Monteiro získali na týchto vozidlách prvé a druhé miesto na štarte. Hneď za nimi bude z tretej priečky číhať ďalšia Honda Civic Maďara Norberta Michelisza. Na pole position stačil Talian Tarquini s časom 2:10,308 s v prvej a 2:10,773 s v druhej časti kvalifikácie. Štvrtý odštartuje trojnásobný majster sveta WTCC Francúz Yvan Muller na Chevrolete Cruze. Aktuálny šampión Rob Huff z Veľkej Británie posunul svoj Seat León na siedmu štartovú priečku. Kvalifikáciu prerušila vážne vyzerajúca havária Hongkongčana Darryla O'Younga. Predná časť jeho BMW dostala po kontakte s bariérou na treťom horizonte poriadne zabrať, O'Young našťastie vyviazol bez zranení.

ibs0079.jpg

Homola v ETCC druhý!

V sesterskom seriáli Európskeho pohára cestovných automobilov (ETCC) zaznamenal veľký úspech náš domáci Matej Homola na vozidle BMW 320si E90 WTCC. V kvalifikácii získal časom 2:16,754 s skvelé druhé miesto za skúseným českým pretekárom Petrom Fulínom na Super 2000 BMW 320si (2:16,260 s). „Obuli sme úplne nové pneumatiky a hneď v prvom kole som zajazdil dobrý čas. Oproti minulému roku som sa zlepšil o 2 sekundy," povedal Maťo a pokračoval: „V aute sa cítim o dosť lepšie ako v minulom roku. Musím povedať, že trať nemá žiaden grip a auto sa nespráva ideálne, ale podmienky máme každý rovnaké. Zajtra štartujem z prvého radu, tak sa z toho pokúsim vyťažiť maximum. Držte nám palce," dodáva na záver mladý slovenský pretekár.

ibs0792.jpg

Štefan Rosina dnes vyhral prvé preteky seriálu GT Cup Austria na silnom Chevrolete Camaro GT3. Posledný štartujúci Slovák - Patrik Nemec, skončil v pretekoch Volkswagen Castrol Cup na deviatom mieste.

Veľký deň pretekov

V nedeľu zažije Slovakia Ring veľký deň. O 11:35 odštartuje seriál ETCC prvé a o 12:40 druhé preteky, obe vypísané na deväť kôl. Seriál WTCC naplánoval prvé preteky na desať kôl o 14:50, po ktorých nasledujú druhé preteky o 15:50. Predpoveď hlási prevažne polooblačno s teplotami do 25 oC.

ibs1048.jpg

ibs9864.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri