Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Honda na Autosalóne v Ženeve

Friday, 28. 02. 2014 - 10:50, Public relations   

Honda na Autosalóne v Ženeve

Spoločnosť Honda dnes zverejnila prehľad modelov, ktoré vystaví na Autosalóne Ženeva 2014. Návštevníci sa môžu tešiť na svetovú premiéru prototypu Civic Type R Concept, európsku premiéru prototypu Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Concept, podrobnejšie informácie o pohonnej jednotke modelu NSX a na pretekársky špeciál Civic pre Majstrovstvá sveta cestných vozidiel 2014.

Pretekárske vozidlo pre každého - Civic Type R Concept
Hlavným lákadlom účasti značky Honda na ženevskom autosalóne 2014 bude svetová premiéra prototypu Civic Type R Concept, ktorá približuje vzhľad exteriéru netrpezlivo očakávanej produkčnej verzie. Tá bude predstavená v roku 2015. Výrazné a agresívne proporcie vozidla, o ktorom konštruktéri hovoria ako o „pretekárskom automobile pre bežné vozovky", odrážajú špičkové výkonnostné charakteristiky povestné pre vozidlá Type R.

type-r-concept-sketch.jpg

Vedúca pozícia v oblasti pokročilých technológii - FCEV Concept
Po prvýkrát sa v Európe predstaví prototyp FCEV Concept, ktorý ďalej posilňuje vedúcu pozíciu značky Honda v oblasti vývoja pokročilých technológií. Elegantné a aerodynamické proporcie tohto prototypu približujú možný štylistický smer budúcej generácie vozidla Honda poháňaného palivovými článkami, ktorý bude v roku 2015 uvedený na trh v USA a v Japonsku a o niečo neskôr i v Európe.

Pokračujúci vývoj - Honda NSX
V rámci výstavnej premiéry značka Honda zverejní informácie o usporiadaní pohonnej jednotky nového superšportového modelu NSX. Vozidlo bude vybavené pozdĺžne umiestneným motorom V6 s priamym vstrekovaním paliva, ktorého preplňovanie bude zaistené 2 turbodúchadlami. Tomuto agregátu bude sekundovať najmodernejší hybridný systém Honda Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel DriveTM).

Atmosféra automobilových pretekov - Civic špeciál pre Majstrovstvá sveta cestných vozidiel 2014
Po minuloročnom zisku Pohára značiek v rámci Majstrovstiev sveta cestných vozidiel, predstaví Honda podobu vozidla Civic WTCC pre rok 2014. Ako pripomienka dlhej histórie pôsobenia značky vo Formule 1 bude na stánku vystavený monopost RA271, ktorý v roku 1964 debutoval na Veľkej cene Nemecka na Nürburgringu. Rovnako bude možné vidieť rekordný preplňovaný motor RA168E, ktorý dominoval sezóne 1988.

Tlačová konferencia značky Honda sa uskutoční v utorok 4. marca o 14:15 SEČ na stánku Honda (4250).

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri