Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Historický úspech na PAV v Brezne

Wednesday, 18. 08. 2010 - 13:16, T. Szabosi   

Historický úspech na PAV v Brezne

Preteky automobilov do vrchu rozložili svoje depo v príjemnom prostredí Vydrovskej doliny na Čiernom Balogu uplynulý víkend. Organizačne pomerne dobre zvládnuté preteky trochu kazil len nízky počet zúčastnených jazdcov, spolu 41. Pretekárske autá boli atrakciou aj pre návštevníkov Čiernohronskej železnice a Lesníckeho skanzenu. Naopak spestrením pre jazdcov bola možnosť predstaviť seba a svoje vozidlá v piatok večer na námestí v Brezne pre všetkých divákov, ktorí nemohli osobne prísť na preteky.

 Tibor Szabosi;t2c7837.jpg

Autotechna racing team sa zúčastnil tohto predstavovania a úspešne absolvoval s oboma vozidlami všetky tréningové aj ostré jazdy. Víťaz súťaže Autotechna racing talent, Janko Kundlák na Kia cee'd diesel v sobotu na suchej trati dosahoval veľmi dobré časy a podľa očakávania vyhral kategóriu Junior. Historický úspech zaznamenal Janko na mokrej trati v nedeľných jazdách. Obsadil 9. miesto v absolútnom poradí, čo znamená, že Jankovi jazda na vode sedí a ako sa sám vyjadril, nerobí mu žiaden problém. Pohľad do výsledkov prezradí, že za Kiou cee'zostali v nedeľu aj také autá, ako Škoda Fabia WRC, Subaru Impreza, Škoda Octavia Kit car či Ford Escort Cosworth.

 Tibor Szabosi;co8c9257-2.jpg

Ferrari 308 GT4 Dino, ktoré viedol Jaro Baránek úspešne dokončilo všetky jazdy, ale začínajúce problémy s nastavením motora neumožnili inak skúsenému jazdcovi obsadiť v sobotu aj v nedeľu lepšie ako tretie miesto v skupine historických automobilov. Podľa vyjadrenia Jara Baránka, využije Autotechna racing team mesačnú pauzu do ďalších pretekov na kompletné nastavenie motora Ferrari ako aj na testovanie na okruhu v Rakúsku.

 Tibor Szabosi;co8c9576-1.jpg

Jazdci Autotechna racing teamu pozdravujú svojich fanúšikov a tešia sa na stretnutie s nimi na Ostrej Lúke.

Kompletnú galériu z pretekov na Čiernom Balogu je možné pozrieť aj tu. 

Tibor Szabosi;t2c7959.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri