Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonena a Sorda nahradia v Citroene Meeke a Ostberg!

Monday, 09. 12. 2013 - 20:04, Zdenka Frývaldská   

Hirvonena a Sorda nahradia v Citroene Meeke a Ostberg!

Citroen Racing dnes oznámil zloženie svojho tímu pre sezónu 2014. Budú ho tvoriť posádky Kris Meeke - Paul Nagle, Mads Ostberg - Jonas Andersson. Na vybraných podujatiach sa predstaví aj Khalid Al Qassimi.

 

Vladislav Maschl;dsc-6685.jpg

Sezóna 2013 bola pre Citroen veľmi slabou. Po odchode Sébastiena Loeba padol tím do úzadia a neboli mu schopní pomôcť ani jeho zvyšní jazdci, Mikko Hirvonen a Dani Sordo. Keďže Sordo by mal v budúcej sezóne absolvovať vybrané podujatia v Hyundai Motorsport a o Mikka Hirvonena prejavili záujem v M-Sport, bolo jasné, že v Citroene uvidíme nové tváre.

Luboš Kubele;498t3774.jpg

Možnosť ukázať svoje schopnosti dostanú v sezóne 2014 posádky Kris Meeke - Paul Nagle a Mads Ostberg - Jonas Andersson. "Je to pre mňa neuveriteľná príležitosť. Na vozidle špecifikácie WRC som v majstrovstvách sveta štartoval len desaťkrát a preto viem, že budem musieť byť veľmi trpezlivý. Čaká ma však spolupráca s tímom, ktorý má obrovské znalosti a skúsenosti a navyše na aute s obrovským potenciálom", prejavil svoje nadšenie Meeke, ktorý v sezóne 2013 štartoval za tento tím dvakrát, no ani raz nedošiel do cieľa.

Martin Trenkler;rb-6644.jpg

O niečo skúsenejší je však Ostberg, ktorý posledné tri sezóny strávil v M-Sport vo vozidle Ford Fiesta RS WRC. Pre 26-ročného Nóra je to podľa jeho slov splnený sen. "Som veľmi šťastný a hrdý na to, že budem jazdiť za Citroen. Je to pre mňa ako splnený sen jazdiť v tíme, ktorý má za sebou toľko víťazstiev. Viem, že to bude náročné, ale verím, že svojou rýchlosťou budem konkurencieschopný", prezradil Ostberg.

Vladislav Maschl;dsc-3254.jpg

Na vybraných podujatiach sa rovnako ako v tomto roku predstaví aj Khalid Al Qassimi. Absolvovať by mal najmenej Rally vo Švédsku, Portugalsku, Taliansku a Španielsku. "Zloženie tímu pre sezónu 2014 je v súlade s našimi cieľmi. Kris Meeke a Mads Ostberg prešli vo svojej kariére rôznymi cestami až sa dostali na vrchol svetovej rally. Našim cieľom bude boj o prvé miesto a verím, že títo jazdci nám v tom pomôžu", zhrnul šéf tímu, Yves Matton. Citroen svoje posádky oficiálne predstaví 16.12.2013 počas tlačovej konferencie vo Versailles.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri