Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen ide do Mexika po body, Evans po skúsenosti

Thursday, 06. 03. 2014 - 10:09, Zdenka Frývaldská   

Hirvonen ide do Mexika po body, Evans po skúsenosti

Šotolinová Rally Mexico už v najbližšie dni preverí schopnosti všetkých súťažných posádok. Rýchla trať s viacerými technickými úsekmi, no najmä veľmi náročným povrchom, určite prinesie dramatický priebeh. Okrem rýchlosti a opatrnosti však bude dôležitá aj vytrvalosť, pretože počas každej z troch etáp čakajú na posádky rýchlostné skúšky aj s dĺžkou nad 40 km! Svoje možnosti rieši aktuálne aj tím M-Sport s Hirvonenom a Evansom.

Vladislav Maschl;dsc-2546.jpg

mikko-1-1.jpg

Skúsenejšou dvojicou v M-Sport sú Mikko Hirvonen s Jarmom Lehtinenom, ktorí absolvovali mexickú rally už osemkrát. Fíni si na staronové auto a tím rýchlo zvykajú a získavajú potrebnú dôveru. „V minulosti sme tu zajazdili pár pekných výsledkov, takže verím, že v tomto roku tomu bude podobne. Mexiko prináša úplné iné podmienky ako ostatné podniky. Musíme sa prispôsobiť inej nadmorskej výške a povrchu. Dôležité bude zvládnuť zákruty, ktoré sa dajú ísť aj na plný plyn, no často prinášajú prekvapenie. Som rád, že nás opäť čakajú aj dlhé rýchlostné skúšky, ktoré ma naozaj bavia. Je to pre jazdca veľká výzva, pretože sa musí dlhý čas plne koncentrovať a ak náhodou spraví chybu, má ešte šancu napraviť ju. Ostáva nám teda dúfať, že si v Mexiku udržíme podobné alebo ešte rýchlejšie tempo ako vo Švédsku," zhrnul svoje predstavy Mikko.

Vladislav Maschl;dsc-1843-1.jpg

elfyn-3.jpg

Tou menej skúsenou posádkou bude aj tentokrát dvojica Elfyn Evans - Daniel Barritt, ktorá sa nechystá zbytočne riskovať: „Vôbec si nie som istý, čo mám od tejto rally očakávať. Viem, že výlet mimo trate nám môže spôsobiť veľkú časovú stratu, a preto sa budem snažiť jazdiť čisto. Ide nám predsa len o nazbieranie ďalších skúseností z nového podujatia. Nie som zvyknutý ani na tak dlhé štrkové skúšky a ostáva mi len veriť, že naša fyzická príprava bola dostatočná. Verím, že rýchlo nájdeme istotu, aby sme mohli zrýchľovať" prezradil Elfyn.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri