Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen chce spraviť krok späť, aby sa dostal do starej formy

Thursday, 27. 01. 2011 - 18:33, Katarína Ďurecová   

Hirvonen chce spraviť krok späť, aby sa dostal do starej formy

Mikko Hirvonen sa vyjadril, že musí spraviť krok späť, aby sa posunul vpred. Myslí tým, samozrejme, že sa pokúsi vrátiť do svojej „starej dobre formy", ktorú mal v roku 2009, kedy dokázal vyhrávať a porážať Sébastiena Loeba a nakoniec s ním na poslednej rally sezóny prehral boj o titul len o jeden jediný bod.

„Pokúsim sa zabudnúť na celý minulý rok a plánujem spraviť istý krok spať. Myslím, že v roku 2010 som sa pokúšal zmeniť sám seba až príliš, snažil som sa byť oveľa agresívnejší, vyhrávať rýchlostné skúšky, vyhrávať rally a príliš som o tom všetkom rozmýšľal. Pokúsim sa na celú vec zabudnúť, ísť znovu na plno, všetko si užívať a uvidíme kde budem na konci rally. Chcem, aby to pre mňa opäť bola zábava - to je hlavné", vyjadril sa pre britský server crash.net Mikko Hirvonen.

Radek Vojtěchovský;img_9874.jpg

Hirvonen sa tak isto, ako ostatní jazdci - či už z Citroenu alebo z Fordu - rozhovoril aj o tom, aké špecifiká prinesie nová sezóna s novými autami a novými pravidlami: „Pre každého to bude nové. Citroen má, tak ako my, taktiež úplne nové auto a až vo Švédsku po prvej rýchlostnej skúške uvidíme, ako na tom sme oproti nim. Z nášho auta mám veľmi dobrý pocit a myslím, že sme na boj s nimi pripravení, ale v skutočnosti nevieme, ako sú na tom oni. Myslím si ale, že sme na tom podobne a myslím, že opäť pôjde medzi nami o tesný súboj."

Vladislav Maschl;img-0974.jpg

„Myslím, že to bude tesný súboj s Jarim-Mattim, minulú sezónu sa až neuveriteľne zlepšil a určite bude jedným z najväčších kandidátov na titul. Nemám ale žiadne pochybnosti o tom, že ak si zachovám svoju schopnosť neustále bodovať a dostanem sa späť na úroveň, na ktorej som bol, tak určite budem mať na to, aby som porazil aj jeho, aj ostatných. Myslím, že ako tím budeme veľmi silní", rozhovoril sa Mikko aj o svojom krajanovi a tímovom kolegovi Jari-Mattim Latvalovi.

Marián Bazala;ms-bulharsko-1056.jpg

A koho podľa Hirvonena uvidíme v tejto sezóne bojovať o tie najvyššie priečky? „Minulú sezónu Ogier vyhral dve rally, čo znamená, že sa veľmi rýchlo učí a je čoraz rýchlejší a rýchlejší. Petter bude mať teraz veľmi podobné auto (ako továrni jazdci Citroenu). Minulý rok ukázal, že je stále veľmi rýchly, takže si myslím, že tu túto sezónu tu bude päť jazdcov schopných bojovať o víťazstvo - na to, aby sme skončili na pódiu bude veľký boj. Myslím, že mám šancu, všetko je nové. Musíme proste počkať a uvidíme - ale ak všetko bude fungovať, tak verím tomu, že to dokážem", zakončuje optimisticky Mikko Hirvonen.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri